‘SF8’, het Koreaanse antwoord op ‘Black Mirror’, komt naar Pickx+

Series | De anthologieserie ‘SF8’, die omschreven wordt als het Zuid-Koreaanse equivalent van de Britse dystopische serie ‘Black Mirror’, is nu te zien op de zender Pickx+. De serie heeft het over thema’s als artificiële intelligentie, virtual reality, de teloorgang van het milieu en veel meer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De serie ‘SF8’ bestaat uit acht afleveringen van 50 minuten die elk een uniek verhaal vertellen en elk door een andere regisseur gemaakt zijn. Net als in ‘Black Mirror’, de serie waarmee ‘SF8’ veelvuldig vergeleken wordt, worden filosofische vraagstukken uitgespit aan de hand van futuristische sciencefictionverhaallijnen. Denk aan de steile opgang van AI, VR, robotica en andere revolutionaire technologieën. Elk verhaal speelt zich af in de niet zo verre toekomst, waarin de relatie tussen mens en tech ver gevorderd is op een realistische manier. En dat wordt in beeld gebracht met eerder bescheiden budgetten, legt producent Min Kyu-dong uit. “Het sciencefictiongenre heeft de reputatie ambitieus te zijn omdat het al tientallen jaren door Hollywood wordt gemonopoliseerd en grote budgetten vereist. We hopen deze perceptie te veranderen en meer deuren te openen voor filmmakers”, klinkt het.

 

De eerste aflevering speelt zich bijvoorbeeld af in een bejaardentehuis, waar een mechanische verpleger instaat voor de beslissing wie gered moet worden en wie niet. De keuze gaat tussen een moeder die al tien jaar in een coma ligt, of de compleet uitgeputte verzorger. In een andere aflevering volgen we een detective die haar ouders verloor in een ongeval met een zelfrijdende auto. Om die reden is ze wantrouwig tegenover artificiële intelligentie. Wanneer ze een fout maakt, heeft ze geen keuze: ze moet een implantaat laten inbrengen dat haar via AI moet helpen bij haar werk. Maar kunnen zij en AI wel samenwerken?

‘SF8’ is beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top