4 vragen die niet beantwoord worden in het laatste seizoen van 'Sex Education'

Films | Het vierde seizoen van 'Sex Education' dat zonet op Netflix verschenen is, is ook meteen het laatste. Iedereen vraagt zich dus af hoe het afloopt voor Otis, Maeve en co. Dit zijn vier vragen die jammer genoeg niet beantwoord werden in die laatste afleveringen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ondanks de enorme populariteit kondigde Netflix aan dat het vierde seizoen van 'Sex Education' ook meteen het laatste werd. In de laatste afleveringen zien we hoe alle personages noodgedwongen hun eigen weg op gaan na de sluiting van hun geliefde Moordale. Eric en Otis staan voor een gloednieuwe uitdaging: hun avontuur op Cavendish Sixth Form College, een school die nog progressiever lijkt dan de plek waar ze vandaan komen. Inclusief yogasessies, duurzaamheidslessen en studenten die populair zijn om de simpele reden dat ze vriendelijk zijn tegen anderen. Van een cultuurshock gesproken.

Het laatste seizoen lost een aantal van de grootste verhaallijnen op, waaronder de controversiële romance tussen Maeve en Otis en het lot van Eric. Hoewel Netflix ervoor zorgt dat alle grote verhaallijnen aan bod komen voordat de serie officieel eindigt, is het onvermijdelijk dat een paar intrigerende vragen geen antwoord krijgen. Opgepast: spoilers!

Komen Maeve en Otis weer bij elkaar?

'Sex Education' geeft fans eindelijk de langverwachte romance tussen Maeve en Otis. Helaas duurt het niet lang. Maeve's beslissing om terug te keren naar de Verenigde Staten staat haaks op Otis' standpunt dat hij perfect tevreden is om in hun kleine dorp te blijven wonen. Het is duidelijk dat de twee veel van elkaar houden, maar toch eindigt de serie met een breuk tussen het koppel. Veel fans vragen zich dus af of er toch geen happy ending voor hen in de toekomst ligt.

Zal Jacksons vader hem eindelijk accepteren?

Een van de verrassende verhaallijnen in seizoen 4 van 'Sex Education' is dat Jackson probeert uit te vissen waar hij vandaan komt. Na een gezondheidsprobleem probeert hij zich te herenigen met zijn biologische vader. Maar in plaats van een gelukkige hereniging, wijst Jacks vader hem ronduit af. Zijn moeders troosten hem, maar de vraag of zijn vader hem ooit zal accepteren blijft toch in de lucht hangen. 

Ontdekt Dan het bestaan van Baby Joy?

Een van de grootste mysteries van seizoen 3 van 'Sex Education' was de vader van Jeans baby, Joy. Omdat ze niet wist wie de biologische vader van haar baby was, liet Jean een DNA-test doen. Die wees uit dat het Dan was, de persoon waarmee Jeans zus Joana een tijdje een relatie heeft in seizoen 4. Nadat ze uit elkaar zijn, besluit Otis' moeder in de laatste aflevering Dan bij haar thuis uit te nodigen. Het einde onthult echter niet of Jean besloten heeft hem te vertellen over zijn band met Joy...

Wat staat er Otis nog te wachten? 

De laatste en waarschijnlijk grootste vraag is wat er met Otis zal gebeuren na afloop van de serie. In het laatste seizoen van 'Sex Education' is het verhaal van het hoofdpersonage hetgeen dat het meest naar de achtergrond verdwijnt. De uitdagingen waar hij voor komt te staan lijken op alle obstakels die hij in het verleden al heeft moeten overwinnen. Erger nog, Otis is het enige personage in het hoofdtrio van de serie zonder duidelijke toekomst. Maeve kiest ervoor om haar schrijfcarrière in Amerika voort te zetten, Eric vindt ondertussen zijn doel in het leven. Het enige wat we over Otis weten is dat hij toegelaten is tot het Cavendish College voor hoger onderwijs. Jammer!

Ontdek het laatste seizoen van ‘Sex Education’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top