De 5 beste rollen van Robin Williams

Films | 25 jaar geleden speelde Robin Williams in een nogal ongewone film, 'What Dreams May Come'. Daarin kroop hij in de huid van een man die naar de hel gaat, op zoek naar zijn vrouw. Pickx blikt terug op deze en andere prachtige rollen van de acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

What Dreams May Come (1998)

Deze film werd uitgebracht in 1998 en vertelt het verhaal van Chris Nielsen (Robin Williams), een dokter die een gelukkig leven leidt met zijn vrouw Annie (Annabella Sciorra) en hun twee kinderen. Hun geluk wordt echter verstoord wanneer hun kinderen omkomen bij een auto-ongeluk. Het leven van Chris en Annie wordt een nachtmerrie terwijl ze worstelen om met hun verdriet om te gaan. Nadat Chris bij een ander ongeluk om het leven komt, ontdekt hij dat er een leven na de dood is. Hij komt aan in een paradijs dat zijn eigen gedachten en dromen weerspiegelt. Hij komt er echter achter dat Annie, die in een depressie is geraakt en zelfmoord heeft gepleegd, veroordeeld is tot een leven in de hel. Chris gaat op zoek naar haar en trotseert vele bovennatuurlijke obstakels om haar terug te brengen naar het licht.

De film is geprezen om zijn acteerprestaties, vooral die van Robin Williams, en om de spectaculaire visuele effecten die het hiernamaals in beeld brengen. 'What Dreams May Come' won in 1999 de Oscar voor Beste Visuele Effecten.

'What Dreams May Come' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Good Morning, Vietnam (1987)

"Good morning, Vietnam! Hey, this is not a test. This is rock and roll. Time to rock it from the delta to the DMZ!" Dit is een van de beroemdste zinnen uit 'Good Morning, Vietnam'. In deze film speelt Robin Williams Adrian Cronauer, een maffe radiopresentator die naar Saigon wordt gestuurd om de American Forces Radio te presenteren en de soldaten te vermaken. Tijdens het filmen improviseerde Williams veel, wat resulteerde in een aantal hilarische scènes. Zijn meesterlijke optreden leverde hem een welverdiende eerste Oscarnominatie op.

Ontdek 'Good Morning, Vietnam' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

The Fisher King (1991)

Nadat de cynische en egoïstische radiopresentator Jack Lucas (Jeff Bridges), per ongeluk een beller aanzet tot het vermoorden van een groep onschuldige mensen in een bar in Manhattan, raakt hij depressief en grijpt hij naar de drank. Op zijn dieptepunt ontmoet Lucas een dakloze man genaamd Parry (Robin Williams), wiens vrouw is vermoord door de beller. Parry lijdt zwaar onder het verlies van zijn vrouw en brengt zijn dagen door met het zoeken naar de Heilige Graal. Lucas voelt zich schuldig en belooft hem te helpen bij zijn zoektocht. Zijn briljante optreden leverde Robin Williams een Oscarnominatie op voor Beste Acteur.

'The Fisher King' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Insomnia (2002)

In 'Insomnia' speelt Robin Williams de machiavellistische seriemoordenaar Walter Finch. Een psychologische thriller die ook veel te danken heeft aan de meesterlijke vertolking van Al Pacino als politie-inspecteur Will Dormer, die de brute moord op een jong meisje onderzoekt in een stadje in de poolcirkel, waar de zon 's zomers nooit ondergaat.

'Insomnia' is eigenlijk een remake van een gelijknamige Noorse film van Erik Skjoldbjærg uit 1997. Christopher Nolan heeft het verhaal aangepast voor het Amerikaanse publiek met behoud van een aantal kenmerken van het origineel. Het plot speelt zich af in het besneeuwde Alaska, wat een unieke sfeer toevoegt aan de film.

'Insomnia' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Dead Poets Society (1989)

Een van Williams beste rollen is ongetwijfeld die van de buitengewone leraar die hij speelt in 'Dead Poets Society'. Todd Anderson, een nogal verlegen jongen, wordt naar de prestigieuze Welton Academy gestuurd, die bekend staat als een van de meest gesloten en sobere in de Verenigde Staten. Daar ontmoet hij een nogal vreemde leraar Engelse literatuur, Mr. Keating (Robin Williams), die zijn leerlingen aanmoedigt om de vastgeroeste regeltjes van de school achter hen te laten. De lessen van Mr. Keating zullen het leven van Anderson en zijn vrienden op zijn kop zetten...

'Dead Poets Socierty' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top