'Alien'-fans kunnen zich na 'Prometheus' verheugen op een nieuwe film

Films | Vanavond kan je op VTM 3 kijken naar 'Prometheus', de eerste prequel van de 'Alien'-filmreeks die uitkwam in 2012. Sinds enige tijd werkt regisseur Fede Álvarez aan een vervolg voor deze filmreeks. Pickx vertelt je hoe ver dit project momenteel staat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'Prometheus' zien we hoe een team van ontdekkingsreizigers in 2093 door het heelal reist, op zoek naar nieuwe beschavingen. Tijdens een van hun reizen landen ze op een planeet waar ze een levensvorm ontdekken, die ze 'Engineers' noemen. Volgens de eerste vaststellingen van de onderzoekers lagen zij misschien zelfs aan de basis van het ontstaan van de mensheid. In hun zoektocht naar meer aanwijzingen, ontdekken de onderzoekers dat de 'Engineers' niet alleen de mensheid wilde scheppen, maar ook vernietigen.

Deze film met Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron en Idris Elba speelt zich weliswaar in hetzelfde universum als 'Alien' af, maar in verschillende interviews stellen regisseur Ridley Scott en scenarist Damon Lindelof dat je 'Prometheus' niet als prequel of sequel mag beschouwen. "Deze film kan je beschouwen als parallel aan de 'Alien'-films", aldus Lindelof aan Entertainment Weekly.

Onafhankelijk

Op dit moment legt regisseur Fede Álvarez de laatste hand aan de productie van 'Alien: Romulus', inmiddels de negende film in de 'Alien'-franchise. De opnames van deze film vonden plaats van 9 maart tot 3 juli 2023, waarna de postproductiefase begon. Net zoals 'Prometheus' is het de bedoeling om het verhaal op zichzelf te laten staan. Over het verhaal van de film en de personages zijn verder nog geen details bekendgemaakt, maar Álvarez vertelde vorig jaar al in een interview met The Hollywood Reporter dat het verhaal "niet verwijst naar andere 'Alien'-films".

De releasedatum was lange tijd onzeker. Aanvankelijk was het de bedoeling om 'Alien: Romulus' op de streamingdienst Hulu in première te laten gaan, maar later besloot filmdistributeur 20th Century Studios om toch te kiezen voor een bioscooprelease. Volgens filmblad Variety is de première hierdoor verzet naar 16 augustus 2024. 

Bekijk ‘Prometheus’ op 2 oktober om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top