'Batman: The Animated Series': deze klassieker staat op Netflix

Films | Volgens velen is 'Batman: The Animated Series' uit 1992 een van de beste verhalen van de Dark Knight. Goed nieuws dus voor de fans, want de animatieserie is vanaf nu ook te zien op Netflix. Pickx vertelt je er meer over. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vóór 'Batman: The Animated Series' waren de superheldenfilms voor kinderen eerder beperkt. Vaak werden de programma's gemaakt met een klein budget, strakke animatie en ongeïnspireerd stemacteerwerk. Ze waren bedoeld om de programmatie op zaterdagochtend op te vullen. Maar dat veranderde in 1992

'Batman: The Animated Series' werd in dat jaar gelanceerd en maakte meteen duidelijk dat het tijd was voor verandering. De zorg die werd besteed aan de sfeer en setting stond in schril contrast met de tekenfilms uit die tijd. De serie had weelderig geschilderde achtergronden en titelkaarten die de serie in de Art-Deco wereld van de jaren 1940 plaatsten. Daarnaast brachten een reeks uistekende stemacteurs de leukste personages DC Comics tot leven.

Niet oppervlakkig

Simpel gezegd bestaat het DC Animated Universe alleen omdat 'Batman: The Animated Series' bewees hoe goed deze personages kunnen werken in animatie als ze serieus worden genomen. De serie bleef bewust weg van de oppervlakkigheid van de personages die je doorgaans in animatieseries op televisie zag, met verrassende plotlijnen en verfrissende afleveringen tot gevolg. 

In de 85 afleveringen zien we Bruce Wayne en de 'Batman'-schurken als rijke, complexe personages die het waard zijn om beter te leren kennen. Voeg hen samen met het tijdloze Gotham City en de muziek van Danny Elfman, en je krijgt een instant klassieker waar zowel kinderen als volwassenen van kunnen genieten. 'Batman: The Animated Series' won zelfs de Primetime Emmy Award voor Beste Animatieprogramma in 1993. Leuk weetje: dit was de eerste keer dat we kennis maakten met Harley Quinn!

Ontdek ‘Batman: The Animated Series’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top