Dit waren de hoogtepunten van september

Muziek | De tijd vliegt, de eerste maand van het nieuwe schooljaar is alweer achter de rug. Naar goede gewoonte blikt Pickx aan het einde van de maand terug op enkele opmerkelijke gebeurtenissen in het film- televisie- en muzieklandschap in september.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een nieuw seizoen van ‘De Twaalf’

Het nieuwe seizoen van de successerie ‘De Twaalf’ is uit de startblokken geschoten op zondag 3 september. In het tweede seizoen, dat de ondertitel ‘De Assepoestermoord’ kreeg, wachtten een gloednieuwe cast en een gloednieuw verhaal op ons. Vader en dochter staan samen terecht voor de moord op hun vrouw en stiefmoeder. De bewijzen lijken op het eerste gezicht duidelijk te zijn, maar al snel blijkt dat niet alles zo klaar als een klontje is. Naarmate het seizoen vordert, groeit het mysterie. En net als in het eerste seizoen speelt er ook heel wat mee op de achtergrond bij de juryleden.

Koen De Graeve en Lou Miller (die haar debuut maakt) zijn ijzersterk als de beklaagden, en daarnaast zien we toppers als Dirk Van Dijck, Peter Van den Begin, Inge Paulussen, Wouter Hendrickx, Emma Van Raemdonck, Tassine Ouaich, Chris Nietveld, Bart Hollanders en nog veel meer. Een must watch voor alle fans van Vlaamse fictie.

Bekijk ‘De twaalf' op zondag om 20u55 op VRT 1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

TMF komt terug

Nostalgie troef op 14 oktober, want deze maand kondigde Pickx aan dat de muziekzender TMF voor één dag terugkeert. Herbeleef de opkomst van Eurodance, rages als Buffalo’s en fenomenen als TMF-chat in een dertien uur durende uitzending, live vanuit de Stadsfeestzaal in Antwerpen, met VJ’s als Katja Retsin, Mathias en Dieter Coppens, Stijn Smets, Inge Moerenhout, Roos van Acker en Evi Hanssen.

Pickx telde in september af naar de terugkeer van TMF door terug te blikken op de hoogdagen van de jongerenzender. Onze favoriete VJ’s, de sterren die er over de vloer kwamen, zowel op het podium als in de interviewzetels, en de hits die grijsgedraaid werden op TMF, je kan het allemaal herbeleven op Pickx.be.

‘TMF for a Day’ is beschikbaar op 14 oktober van 9u ’s ochtends tot 22u ’s avonds, integraal bij Pickx+ en gratis voor iedereen via Pickx Live op TV, via de website TMF.live of waar je ook bent via de Pickx app. Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!

‘Sex Education’ stopt ermee

De Netflix-serie ‘Sex Education’ had een impact. De reeks veranderde de manier waarop jongeren over hun puberteit praten door open communicatie te promoten, en dat allemaal in een uitererst entertainende verpakking. Maar aan alle mooie liedjes komt een eind. In september verscheen het vierde en allerlaatste seizoen van ‘Sex Education’ op het streamingplatform. De laatste acht afleveringen waarin we de avonturen van scholieren Otis, Maeve, Eric en co konden volgen.

In het laatste seizoen worden enkele cliffhangers opgelost. De sluiting van de middelbare school waar alles zich afspeelt, de romance tussen Maeve en Otis, de breuk tussen Eric en Adam… De personages gaan eruit met een knaller, zoveel is zeker.

Ontdek het vierde seizoen van ‘Sex Education' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Olivia Rodrigo komt naar België

Wie tickets wil, moet er razendsnel bij zijn: onversneden popster Olivia Rodrigo houdt tijdens haar GUTS World Tour twee keer halt in ons land, in het Sportpaleis in Antwerpen. Ze is nog maar 20 jaar oud, maar heeft al drie Grammy Awards en de titel van Entertainer van het Jaar (Time Magazine) op haar schoorsteenmantel staan. Ze brak door met ‘drivers licence’, bevestigde met ‘good 4 you’ en bestormt momenteel de hitlijsten met ‘vampire’ en haar nieuwe album ‘GUTS’.

Olivia Rodrigo speelt op 21 en 22 mei 2024 in het Sportpaleis, goed voor een totaal van maximaal 46.000 plaatsen. We twijfelen er niet aan dat die tickets uitverkocht zullen raken, Rodrigo is dé popsensatie van het moment en ‘GUTS’ wordt overal met lovende recensies ontvangen.

‘The Voice Kids’ begint er weer aan

Negenjarigen die loepzuiver zingen, kinderen die zichzelf begeleiden op de piano, tieners die uithalen als professionals en de jury/coaches ademloos achterlaten… ‘The Voice Kids’, de zangwedstrijd voor deelnemers die nog te jong zijn voor de volwassen versie van het format, staat garant voor verrassende momenten.

‘The Voice Kids’ haalde deze maand na zowat elke aflevering het nieuws. Laatst nog omwille van het feit dat nieuw jurylid Coely haar hart uitstortte over hoe muziek haar redding was tijdens een eenzame jeugd. Coely is overigens niet het enige nieuwe jurylid, want ook Pommelien Thijs zit voor de eerste keer in de ronddraaiende stoelen. Laura Tesoro en Metejoor zijn de terugkerende namen.

Bekijk ‘The Voice Kids’ op vrijdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

‘Barbie’ blijft domineren

Het was de bioscoopsensatie van de zomer, en wat de cinemazalen betreft is die zomer nog steeds bezig. ‘Barbie’ verscheen op 19 juli in de zalen en is er nog steeds te zien. En de film wordt nog steeds duchtig bezocht ook. Op woensdag 27 september werd ging Brussel het miljoenste Belgische bioscoopticket voor ‘Barbie’ over de toonbank.

Maar de cinema is niet de enige plaats waar je ‘Barbie’ kan bewonderen. Intussen is de blockbuster van Greta Gerwig met Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrollen ook terug te vinden in de VOD-catalogus van Pickx!

‘Barbie’ is van 12 september tot 21 november beschikbaar voor €14,99 in de Pickx Premium VOD-catalogus

‘WIL’ verschijnt in de cinema

We schrijven het jaar 1942. De stad Antwerpen wordt bezet door nazi-Duitsland. Wil (Stef Aerts) en Lode (Matteo Simoni) zijn twee jonge hulpagenten in de stad die worden gedwongen om mee te werken aan een klopjacht op Joden. Ondanks alle ellende in de stad wordt Wil op slag verliefd op Yvette (Annelore Crollet), de zus van Lode. Zijn emoties dreigen in de soep te draaien, want Wil doet zijn best om tussen de twee werelden te laveren.

‘WIL’ is de verfilming van het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers door regisseur Tim Mielants (‘De Patrick’). Het boek werd internationaal gelauwerd en de film kreeg al voor de release lof van iedereen die in avant-première mocht gaan kijken. Het is een schitterend in beeld gebracht verhaal over een van de zwartste bladzijden uit de Vlaamse geschiedenis en nu al een gedoodverfde kandidaat voor de Ensors.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top