Waarom is er nog geen vierde 'Pitch Perfect'-film uitgekomen?

Films | Filmkijkers konden de 'Pitch Perfect'-filmreeks heel erg smaken. De eerste film uit 2012 was zo populair dat er in 2015 en 2017 nog twee sequels uitkwamen. Maar sindsdien is het oorverdovend stil bij de producenten. Het is niet ver zoeken naar een reden voor dit zwijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de eerste 'Pitch Perfect'-film beconcurreerden de Barden Bellas en de Barden University Treblemakers, twee zangkoren, elkaar op een interuniversitaire zangwedstrijd voor a capella-koren. Na een uitschuiver in het voorgaande jaar moesten de Bellas zich extra bewijzen, wat geen sinecure blijkt te zijn. Bovendien ontstonden er interne ruzies wanneer één groepslid verliefd wordt op een zanger van het concurrerende team.

De film gooide hoge ogen in de filmzalen, met een internationale opbrengst van 116 miljoen Amerikaanse dollar tegenover een productiebudget van 17 miljoen dollar. Volgens Box Office Mojo trok de film een overwegend vrouwelijk publiek (81%) en was 1 op 2 kijkers jonger dan 25 jaar. Voor filmproducenten klinken zulke cijfers als muziek in de oren.

Popelende acteurs

Toch wachten we nog steeds op een vierde 'Pitch Perfect'-film. Aan de cast zal het alvast niet liggen, zoveel is zeker. Amper een jaar na het uitkomen van 'Pitch Perfect 3' hintten Rebel Wilson en enkele actrices naar een nieuwe sequel op sociale media. De Australische actrice plaatste op Twitter een foto waarop de castleden vier vingers opstaken, een duidelijke verwijzing naar een vierde film.

Tegelijkertijd lieten actrices Anna Camp en Anna Kendrick, die respectievelijk de rollen van Aubrey Posen en Beca Mitchell speelden, weten dat ze "absoluut terug willen keren" als ze worden gevraagd voor een vierde film. "Ik zou dit soort films liefst eeuwig willen spelen", liet Kendrick zich in 2017 ontvallen in een interview met Entertainment Weekly. Ook recenter klonken er nog positieve geluiden van castleden. Brittany Snow vertelde in een uitzending van 'The Kelly Clarkson Show' uit 2022 dat het maken van een vierde 'Pitch Perfect'-film "een no-brainer" is. "Ik zou heel graag willen spelen in een nieuwe sequel, alleen al om opnieuw te mogen samenwerken met mijn collega-acteurs."

Money, money, money

Er is maar één reden waarom er nog geen 'Pitch Perfect 4' is uitgekomen: de reacties van het publiek en critici deden koudwatervrees ontstaan bij de producenten. Volgens ingewijden bij filmdistributeur Universal werd 'Pitch Perfect 3' vooral negatief ontvangen door critici en fans, met onder meer een score van 5,8 op 10 bij filmnieuwswebsite IMDb. 

Het is wellicht daarom dat Universal in 2022 alleen maar groen licht wilde geven voor de spin-off 'Pitch Perfect: Bumper in Berlin'. Deze televisiereeks is gebaseerd op de personages Bumper Allen en Pieter Krämer, die in 'Pitch Perfect 2' verschenen als lid van het concurrerende Duitse a capella-koor Das Sound Machine. De reeks verscheen in december 2022 op Peacock, het Amerikaanse streamingkanaal van coproducent NBC.

Momenteel is de toekomst van 'Pitch Perfect' onzeker. Een nieuw seizoen van de spin-off 'Bumper in Berlin' werd uitgesteld vanwege de staking van acteurs en scenaristen in Hollywood. Sindsdien zijn er geen nieuwe ontwikkelingen bekendgeraakt. 

Bekijk ‘Pitch Perfect 2’ op vrijdag 29 september om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top