Tilda Swinton in vijf glansrollen

Films |

Verliefde vampier, ontredderde moeder, angstaanjagende heks... De Britse actrice Tilda Swinton blijft indruk maken met haar method acting. Naar aanleiding van de release van de uitzending ven de intrigerende film 'The Eternal Daughter', waarin ze een dubbelrol speelt, op Pickx+, blikt Pickx terug op Swintons beste filmpersonages.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Chronicles of Narnia (2005, 2008 en 2010)

Swinton wordt in ‘The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe’ geïntroduceerd als de belangrijkste antagonist van de franchise: de Witte Heks, die verantwoordelijk is voor het bevriezen van het koninkrijk Narnia tijdens de Honderdjarige Winter.

De films draaien om vier broers en zussen die een magische wereld ontdekken in hun eigen kleerkast. Samen gaan ze op een fantastisch avontuur om de angstaanjagende Witte Heks te verslaan. Swintons rol in de franchise is onmisbaar. Haar charismatische persoonlijkheid is bewonderenswaardig, want Swinton legt een zekere vreemdheid in haar personage die de heks huiveringwekkend maakt.

Ontdek 'The Chronicles of Narnia' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.


The Souvenir (2009) en The Souvenir Part II (2021)

De 'Souvenir'-films zien er opzettelijk ouderwets uit en richten de spots op een periode uit het leven van regisseur Joanna Hogg. En da’s minstens even belangrijk voor Tilda Swinton als voor Joanna Hogg, die in het verhaal veel van haar eigen ervaringen vertelt. Aangezien de actrice en de filmmaker al lange tijd bevriend zijn, bestaat er geen twijfel over dat Swintons personage veel op haar lijkt. De film volgt de jonge Julie terwijl ze een tumultueuze relatie probeert te combineren met haar filmstudies. Swinton speelt Julies moeder in een intieme vertolking, die in gebaren en expressie uitdrukt wat ze niet in woorden kan uitdrukken. ‘The Eternal Daughter’, die vanavond te zien is op Pickx+, is het derde deel in de serie.

'The Eternal Daughter’ is vanaf zondag 26 november om 20u40 beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+


We Need To Talk About Kevin (2011)

Vanaf zijn geboorte vond Eva het moeilijk om met haar zoon Kevin om te gaan en hem te accepteren. Het kind schreeuwt te veel, wat haar ergert. Als kind reageert Kevin op de vijandigheid van zijn moeder door zich als een baby te gedragen en de hele tijd kattenkwaad uit te halen. Eva heeft haar professionele ambities en comfortabele leven in de stad opgegeven om haar zoon op te voeden in de buitenwijken. Alles verandert wanneer Kevin, drie dagen voor zijn zestiende verjaardag, enkele leerlingen vermoordt met pijl en boog. Eva is geschokt en trekt haar eigen verantwoordelijkheid in twijfel. Terwijl ze terugkijkt op haar leven en Kevins opvoeding, probeert ze te begrijpen wat ze fout heeft gedaan en wat ze had moeten doen.

‘We Need to Talk About Kevin’ is een drama dat grenst aan horror, waarbij de spanning wordt opgebouwd naarmate het verhaal dichter bij de waarheid komt over Eva, gespeeld door Swinton, en de verwoesting die haar zoon aanricht. Vanaf het begin baadt de film in een tragische sfeer, waarbij Eva wordt neergezet als de moeder van een monster.

‘We Need To Talk About Kevin’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.


Moonrise Kingdom (2012)

‘Moonrise Kingdom’ bevat een reeks hilarische personages en markeert het begin van de samenwerking tussen Swinton en Wes Anderson. De film roept de broosheid van de kindertijd op met het verhaal van twee tieners die verliefd worden en de wildernis in vluchten, wat een chaotische keten van gebeurtenissen op gang zet wanneer iedereen in hun stad naar hen op zoek gaat.

‘Moonrise Kingdom’ is ontroerend en boeiend zonder te hard te proberen. Swinton is de eigenzinnige belichaming van de sociale dienst, een ingetogen antagonist wiens opzettelijk saaie persoonlijkheid botst met de bizarre gebeurtenissen in de film, wat enkele van de grappigste scènes oplevert.


Only Lovers Left Alive (2013)

De film van Jim Jarmusch vertelt een liefdesverhaal dat eeuwen overspant. In het verlaten stadje Delray, Michigan, woont de depressieve muzikant Adam (Tom Hiddleston) met zijn muziekinstrumenten en boeken in een oud huis tussen verlaten gebouwen. Adam is al eeuwenlang een vampier, maar hij is moe en heeft spijt van de weg die de mensheid is ingeslagen. Zijn vrouw en geliefde Eve (Tilda Swinton) woont in Tanger, Marokko, en is ook een vampier. Wanneer Eve Adam belt vanuit Tanger, voelt ze dat hij down is en besluit ze naar Detroit te vliegen om hem op te zoeken.

Swintons Eve is energiek en vol leven, altijd gefascineerd door de veranderende wereld om haar heen, in tegenstelling tot Adam. De liefde die de twee personages bindt is uniek: ze hebben zoveel tijd samen doorgebracht dat een gescheiden leven ondenkbaar lijkt. De chemie tussen Swinton en Hiddleston is charmant en betoverend en doet het verhaal schipperen tussen romantiek en horror.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top