De glansrollen van John David Washington, nu te zien in ‘The Creator’

Films |

John David Washington schittert in ‘The Creator’, dat momenteel in de bioscopen draait. De geknipte aanleiding voor Pickx om terug te blikken op de meest memorabele rollen van de voormalige American football-speler die acteur is geworden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

John David Washington speelt de hoofdrol in de nieuwe speelfilm van de Britse regisseur Gareth Edwards. Het verhaal speelt zich af in een toekomst waarin de mensheid en kunstmatige intelligentie een genadeloze oorlog voeren. Joshua (Washington), een doorgewinterde ex-special forces agent, wordt gerekruteerd om de Creator, de ongrijpbare architect van geavanceerde AI, op te sporen en te doden. Alweer een glansrol dus voor de zoon van Denzel Washington, die zijn filmografie maar blijft uitbreiden. Een greep uit zijn hoogtepunten.


Malcolm X

John David maakte zijn eerste filmoptreden op negenjarige leeftijd. Hij speelde een student in Spike Lees biopic ‘Malcolm X’, waarin zijn vader Denzel in 1992 de hoofdrol van de controversiële activist Malcolm X speelde. Het charismatisch lid van de Nation of Islam was een sleutelfiguur in de verdediging van de Afro-Amerikaanse mensenrechten in de jaren 60.


Ballers

John David Washingtons eerste echte rol kwam echter in de serie ‘Ballers’, met Dwayne Johnson in de hoofdrol als Spencer Strasmore, een gepensioneerde NFL-speler die zich stort op het managen van de carrières van de volgende generatie footballers. Washington, zelf een ex-footballer, speelt Ricky Jerret, een wide receiver die Spencer onder zijn hoede nam.


BlacKkKlansman

In 2018 kreeg hij zijn eerste grote rol in deze film van Spike Lee, die humor gebruikt om het racisme in de Verenigde Staten in de jaren 70 aan te kaarten. Washington speelt Ron Stallworth, de eerste zwarte Amerikaanse agent bij de Colorado Springs Police Department, die moet opboksen tegen het scepticisme en de vijandigheid van zijn collega’s. Hij neemt het heft in eigen handen en gaat de strijd aan met het racisme in de Verenigde Staten. Hij raapt al z’n moed bijeen en begint aan een gevaarlijke missie: infiltreren in de Ku Klux Klan om de misstanden aan de kaak te stellen. De rol leverde Washington een Golden Globe-nominatie op.

Bekijk ‘BlacKkKlansman’ op Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.


Tenet

Drie jaar later vertolkte hij een glansrol in deze kaskraker van sterregisseur Christopher Nolan. Washington kroop in de huid van een anonieme CIA-agent die door een mysterieuze overheidsorganisatie op een missie wordt gestuurd. Klein detail: de organisatie toont hoe hij de tijd kan manipuleren en beheersen. Hij wordt bij het tijdreizen vergezeld door een mysterieus personage, gespeeld door Robert Pattinson.

‘Tenet’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.


Malcolm & Marie

Zendaya en John David Washington schitteren in dit artistiek zwart-witdrama, waarin we zien hoe succes een koppel uit elkaar kan trekken. Regisseur Malcolm heeft Marie niet bedankt bij een prijsuitreiking voor zijn eerste speelfilm. Marie is bang om hem te zien veranderen en vreest dat hij haar zal vergeten, zoals tijdens zijn toespraak. Deze film is geen simpel liefdesverhaal, het gaat over de liefde zelf en hoe je twee ego’s bij elkaar kan brengen.

Ontdek ‘Malcolm & Marie’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook: 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top