De drie beste ‘Bigfoot’-waarnemingen op het witte doek

Films |

Vijf jaar geleden verscheen ‘Smallfoot’ in de bioscoop, een animatiefilm over een geheime yeti-gemeenschap hoog op een bergtop. Op een dag is een yeti getuige van een vliegtuigcrash en ziet voor het eerst mensen; wezens met kleine voetjes. Hij wordt uitgelachen, maar toch heerst er twijfel: wat voor creaturen leven er nog meer buiten de veilige beslotenheid van hun besneeuwde bergdorpje? Pickx zocht naar de drie beste films over een ander mythisch wezen dat nauw verwant is aan de ‘verschrikkelijke sneeuwman’: Bigfoot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Legend of Boggy Creek’ (1972)

‘The Legend of Boggy Creek’ was baanbrekend: deels documentaire en deels re-enactment, met geloofwaardige getuigenissen van inwoners van de regio Texarkana die het mythische beest – het ‘Fouke Monster’, zoals zij het wezen noemen – naar eigen zeggen gespot hadden. De film kreeg nationale aandacht omdat het technisch gezien gebaseerd was op een “waargebeurd verhaal”. Begin 2020 werd deze film opnieuw uitgebracht in 4K en bracht toen meer dan 20 miljoen dollar op aan de kassa. Het belandde daarmee in de top 12 van meest succesvolle films van 1972.

‘Harry And The Hendersons’ (1987)

‘Harry and the Hendersons’ is een klassieker uit de jaren 80 over een vriendelijke Bigfoot die gewoon deel wil uitmaken van een familie. De film toonde dat Bigfoot niet per se eng hoeft te zijn. Hoewel het vehikel lauwe kritieken kreeg van critici, werd het een kassucces dankzij de prestaties van acteurs als John Lithgow. ‘Harry And The Hendersons’ won in 1988 zelfs de Oscar voor beste make-up. De film vormde een paar jaar later de basis voor een sitcom met dezelfde naam, die drie seizoenen liep.

‘Missing Link’ (2019)

In de animatiefilm ‘Missing Link’ roept de verdwaalde Bigfoot Mr. Link in de Pacific Northwest, een regio in het noordwesten van Noord-Amerika, de hulp in van cryptozoöloog Lionel Frost om zijn verloren gewaande familieleden in de Himalaya terug te vinden. Frost is een monsterjager die geen respect krijgt van zijn collega's. Hij was op zoek naar het mythische schepsel om zo erkenning af te dwingen. Samen met de avonturierster Adelina Fortnight reist het gezelschap de wereld rond in hun zoektocht.

Ondanks een gigantisch budget van 100 miljoen dollar en een stemmencast bestaande uit sterren als Hugh Jackman, Zach Galifianakis en Zoe Saldana, flopte de film aan de kassa. De film won echter wel de Golden Globe voor beste animatiefilm en werd genomineerd in de categorie ‘beste animatiefilm’ bij de Oscars.

Missing Link’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top