Na 'Asteroid City' keert Wes Anderson terug met 'The Wonderful Story of Henry Sugar'

Films | Na het succes van 'Asteroid City', dat deze zomer in de bioscopen verscheen, verschijnt er opnieuw een film van regisseur Wes Anderson. Dit keer kan je op Netflix een bewerking bekijken van het beroemde kortverhaal 'The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More' van Roald Dahl. In 'The Wonderful Story of Henry Sugar' volgen we het verhaal van een rijke man die een ongelooflijk talent exploiteert om vals te spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'The Wonderful Story of Henry Sugar' ontmoeten we het hoofdpersonage in een dokterspraktijk, waar hij een medisch rapport aantreft over een man uit India die beweert te kunnen zien zonder zijn ogen te gebruiken. Henry Sugar, een gokker die nog nooit in zijn leven heeft gewerkt, ziet grote financiële mogelijkheden als hij deze macht zou kunnen verwerven. Drie jaar lang volgt hij meditatieleer en krijgt uiteindelijk het vermogen om door speelkaarten heen te kijken en zelfs de toekomst te voorspellen. Henry gebruikt zijn nieuwe talenten in een casino en ontdekt de hebzucht van de mensen om hem heen nadat hij een grote som geld heeft gewonnen. Hij beseft al snel dat hij het euforisch gevoel om te winnen is verloren en besluit iets te doen.Volgens filmcritici zou deze korte Netflix-film (amper 39 minuten lang) wel eens in aanmerking kunnen komen voor een Oscar in de categorie beste liveaction-kortfilm. Met 'The Wonderful Story of Henry Sugar' levert Wes Anderson opnieuw een excentrieke film af na 'The Grand Budapest Hotel', 'The French Dispatch' en 'Asteroid City'. Overigens is het niet de eerste keer dat Anderson zich bezighoudt met een bewerking van een boek van Dahl: in 2009 regisseerde hij 'Fantastic Mr. Fox'. "Ik ben opgegroeid met de boeken van Dahl", vertelt de regisseur in een interview. "'Sugar' is een van mijn favorieten. Maar ik moet toegeven dat ik eerst niet wist hoe ik dit verhaal moest verfilmen." Het originele verhaal bestaat uit verschillende korte verhalen. De film is daarom in drie hoofdstukken verdeeld, waarbij het personage van Henry Sugar als rode draad zal dienen. 

Britse cast

Bij het verfilmen heeft Wes Anderson zich voorgenomen dat hij enkele elementen zou aanpassen, maar de taal van Roald Dahl wilde behouden. "De film draait rond woorden, de interpretatie van woorden door grote acteurs". In 'The Wonderful Story of Henry Sugar' heeft Anderson daarom de Britse acteur Benedict Cumberbatch gevraagd om Henry Sugar te spelen. De rol van Roald Dahl wordt vertolkt door Ralph Fiennes. "We werken met een volledig Engelse cast, met acteurs die grote hoeveelheden tekst kunnen opzeggen. Weinig mensen in de Engelse theater- en filmwereld hebben deze gave, met name Dev Patel, Sir Ben Kingsley, Richard Ayoade en Rupert Friend", aldus de regisseur.

Ontdek ‘The Wonderful Story of Henry Sugar’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top