Horroriconen, Vikings en demonen in Pickx Mix in oktober

Series | Abonnees met de tv-optie Pickx Mix krijgen de komende maand opnieuw heel wat niet te missen kijkvoer voorgeschoteld uit alle uithoeken van de wereld, van Scandinavië tot de Verenigde Staten en Japan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chucky – seizoen 2

In de serie ‘Chucky’ keert een horroricoon uit de jaren 80 en 90 helemaal terug. De ‘Child’s Play’-filmreeks, over de bezeten pop Chucky die zijn slachtoffers op gruwelijke manieren afslacht, doet je helemaal anders naar de speelgoedrayon kijken. In 2019 kreeg de filmserie nog een reboot, maar deze reeks gaat verder waar de film ‘Cult of Chucky’ in 2017 afsloot.

De 14-jarige jongen Jake koopt op een rommelmarkt een pop en zet daarmee zonder het te weten of willen een nieuwe serie moorden in gang. De pop is namelijk bezeten door de ziel van seriedoder Charles Lee Ray, in de vorm van de pop beter bekend als Chucky. Jake wordt al snel de hoofdverdachte in de moordzaken. Daarnaast krijgen we in flashbacks te zien hoe de jonge Charles van een ogenschijnlijk normaal kind evolueerde naar een van de meest beruchte moordenaars van New Jersey. ‘Chucky’ brengt de klassieke filmfranchise naar de tegenwoordige tijd en bespreekt dus ook hedendaagse onderwerpen, zoals de zoektocht naar identiteit bij jongeren, zij het badend in een horrorkomisch sausje.

Ontdek elke maandag een dubbelaflevering van het tweede seizoen van ‘Chucky’ vanaf 9 oktober om 20u35 op FOX, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix.

Vikings America

Deze serie vertelt het verhaal van een team Scandinavische avonturiers die het mysterieuze spoor van hun voorouders naar Canada langs de oostkust van Amerika volgen. Met dit als rode draad kijken we naar nieuwe ontdekkingen en manieren om het Vikingtijdperk te interpreteren. In 5 jaar tijd deed het team onderzoek, en ontwierpen en bouwden ze het grootste zeevarende Vikingschip in 1000 jaar om de wereldzeeën te bevaren. Deze serie volgt het project vanaf het ontwerp tot de eerste landing in Canada en voegt historische wetenschap toe aan elke fase van deze epische reis.

Ontdek ‘Vikings’ America’ vanaf 24 oktober op History Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix.

Darby and Joan

Nadat Ian, de man van de gepensioneerde Engelse verpleegster Joan Kirkhope, in Australië op mysterieuze wijze is overleden, probeert ze erachter te komen waarom hij in Australië was in plaats van in Spanje, waar hij volgens eigen zeggen naartoe ging. Joan ontmoet de gepensioneerde politieman Jack Darby nadat ze bij een auto-ongeval betrokken zijn geraakt, waarna ze samen verder reizen.

'Darby and Joan' is vanaf 31 oktober te zien op BBC First!

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba

Een van de meest succesvolle manga’s van de afgelopen jaren in ‘Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba’, dat herwerkt werd tot een minstens even succesvolle televisie- en filmfranchise. Het verhaal speelt zich af in het begin van de 20e eeuw in een fictieve versie van Japan. De jonge Tanjiro Kamado wil een Demon Slayer worden, een van de elitesoldaten die het volk beschermt tegen bovennatuurlijke demonen, nadat zijn hele familie uitgeroeid werd door die demonen. Met uitzondering van zijn zus Nezuko, die zelf in een monsterlijk wezen veranderde. Naast trainen in de technieken van de Demon Slayers, wil hij zoeken naar een manier om Nezuko te redden.

In Japan bestaat de franchise, die in 2019 het levenslicht zag, intussen uit de mangaserie, drie seizoenen van de animeserie (met een vierde onderweg), twee films, computerspelletjes en meer. Dat alles was goed voor een opbrengst van zo’n 8,75 miljard dollar in 2020.

Ontdek ‘Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba’ vanaf 10 oktober op MANGAS, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top