De series om te bingewatchen na het laatste seizoen van ‘Sex Education’

Series | Nu de successerie ‘Sex Education’ met de release van het vierde en laatste seizoen op 21 september officieel ten einde is gekomen, zijn veel fans op zoek naar iets nieuws. Voor wie afgelopen weekend het hele vierde seizoen van de serie al bingewatchte op Netflix, heeft Pickx enkele kijktips klaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Heartstopper

De serie 'Heartstopper' volgt het personage Charlie, een jonge Britse tiener die naar een middelbare school gaat waar alleen jongens zitten. Tijdens zijn tienerjaren ontdekt Charlie veel over zijn identiteit en seksualiteit, en hij gaat openlijk door het leven als homoseksueel. In de klas komt hij naast Nick te zitten, een populaire rugbyspeler op school. Charlie ontwikkelt geleidelijk gevoelens voor hem, maar hij is ervan overtuigd dat zijn vriend niet in hem geïnteresseerd is, omdat hij heteroseksueel is. Dan blijkt dat Nick vooral bang is om zijn ware gevoelens te verkennen.

Net als ‘Sex Education’ verkent ‘Heartstopper’ liefdesbelevingen van tieners en opent de serie de dialoog over seksualiteit en de vele taboes die ermee gepaard gaan. Giet daar een romantisch sausje overheen en je hebt een waardige opvolger.

Ontdek ‘Heartstopper’ nu op Netflix.

Big Mouth

Deze serie is niet voor iedereen en is wat ruwer en grover dan ‘Sex Education’, maar gaat ook over seksualiteit bij tieners. De bedenker van ‘Big Mouth’ is de komiek Nick Kroll. Hij voert personages op die door de puberteit gaan, wat voor hilarische avonturen zorgt. En hoewel de focus hier meer op de humor ligt dan op de balans tussen humor en ernst die in ‘Sex Education’ goed aanwezig is, valt er in het puberale ‘Big Mouth’ wel wat te leren over zelfacceptatie, het feit dat iedereen wel eens met zichzelf worstelt en de ongemakken die bij opgroeien komen te kijken. Denk daarbij vooral aan het feit dat de puberteit wordt voorgesteld als een letterlijk monster dat het leven van hoofdpersonage Nick zuur maakt.

Ontdek ‘Big Mouth’ nu op Netflix.

Euphoria

Als je zoekt naar een minder afgelikte en geromantiseerde serie over tieners die zichzelf ontdekken, dan is ‘Euphoria’ vast iets voor jou. De serie volgt een groep tieners, vooral vanuit de ogen van de 17-jarige Rue Bennett (Zendaya). Rue lijdt aan een bipolaire stoornis die ze, ondanks haar jonge leeftijd, probeert te onderdrukken met drugs. Nadat haar zus haar bewusteloos vindt, wordt ze naar een afkickkliniek gestuurd, maar uiteindelijk keert ze toch weer terug naar haar oude, losbandige leven.

‘Euphoria’ is een donkere dramareeks waarin de problemen van de personages niet geminimaliseerd worden. Integendeel, onderwerpen als fat- en slutshaming, homofobie en transseksualiteit worden niet met fluwelen handschoentjes aangepakt.

Ontdek ‘Euphoria’ nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Easy

Deze anthologieserie volgt jongvolwassenen in Chicago die hun weg proberen te vinden in daten, de liefde en open relaties. De meeste afleveringen staan op zichzelf en dus kan je op eender welk moment inpikken, maar de verhaallijnen van sommige personages keren wel af en toe terug. De serie zit vol gastacteurs zoals Zazie Beetz, Dave Franco, Marc Maron, Jake Johnson, Aubrey Plaza en Orlando Bloom.

Ontdek ‘Easy’ nu op Netflix.

Lovesick

Net als ‘Sex Education’ slaat ‘Lovesick’ erin om het onderwerp van jonge liefde te behandelen zonder in clichés te vervallen. Het verhaal begint bij Dylan (Johnny Flynn), die in paniek slaat wanneer hij leert dat hij chlamydia heeft opgelopen. Met de hulp van zijn vrienden Evie en Luke besluit hij alle vrouwen te contacteren met wie hij de afgelopen maanden het bed heeft gedeeld. Dat brengt heel wat herinneringen aan stukgelopen relaties naar boven, en het besef dat hij de ware liefde misschien wel door zijn vingers liet glippen.

Ontdek ‘Lovesick’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top