In deze films stal Benedict Cumberbatch de show

Films | Vanaf woensdag 27 september kan je op Netflix naar een gloednieuwe kortfilm van regisseur Wes Anderson kijken: ‘The Marvelous Tale of Henry Sugar'. De Britse acteur Benedict Cumberbatch steelt in deze film de show, maar heeft dat in het verleden nog enkele keren gedaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In deze films stal Benedict Cumberbatch de absolute show

War Horse

Zoals in ‘War Horse’, bijvoorbeeld. ‘War Horse’ is een film van de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg. In deze prent zien we hoe sterk de band tussen een jongeman en zijn paard wel niet is, en hoe zelfs een wereldoorlog daar geen speld tussen krijgt. Benedict Cumberbatch speelt - als het personage Jamie Stewart - een bijrol in deze film. Stewart is een legercommandant die de opdracht geeft om een Duits kamp aan te vallen. De Britse acteur staat dus niet front and center in ‘War Horse’, maar weet toch heel wat indruk te maken met zijn acteerprestaties.


Sherlock

Van 2010 tot en met 2017 was Cumberbatch te zien in ‘Sherlock’: een zeer populaire Britse televisieserie. Cumberbatch speelt daarin de eigenzinnige inspecteur Sherlock Holmes en wordt bijgestaan door acteur Martin Freeman, die het personage van zijn assistent Dr. John Watson speelt. Het excentrieke karakter van Sherlock Holmes bleek Cumberbatch op het lijf geschreven te zijn. De acteur won immers een Emmy Award voor zijn inspanningen. De serie was ook uitmuntend: ‘Sherlock’ won in 2011 immers een BAFTA voor beste dramareeks.

'Sherlock' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug. 


The Fifth Estate

In ‘The Fifth Estate’ zien we hoe Julian Assange en Daniel Domscheit-Berg de website WikiLeaks hebben opgericht en dit platform hebben aangewend om onder andere tal van geheime overheidsdocumenten online te plaatsen. Benedict Cumberbatch speelt in deze film de rol van Julian Assange. Ondanks het feit dat de film geen overwegend positieve reacties kreeg, was het acteerwerk van Cumberbatch wel van een zeer hoog niveau. Cumberbatch won in 2012 een Britannia Award voor British Artist of the Year voor onder andere deze rol.


Doctor Strange

Cumberbatch kan ook op heel wat bijval rekenen bij Marvel-fans. Dat komt omdat de man in 2016 in de huid kroop van Doctor Strange, een personage uit het Marvel Cinematic Universe. Doctor Strange is een gerenommeerd neurochirurg die op een dag een auto-ongeluk krijgt en hierdoor zowel het gevoel als de controle over zijn handen kwijt is geraakt. Hij gaat op zoek naar een oplossing en komt een tovenaar tegen: The Ancient One (Tilda Swinton). Deze mythische figuur leert Strange een hele nieuwe wereld kennen.

Cumberbatch lustte duidelijk wel pap van de Marvel-wereld, want in 2017, 2019, 2021 en 2022 was hij opnieuw te zien in superheldenfilms: ‘Thor: Ragnarok’, ‘Avengers: Endgame’, ‘Spider-Man: No Way Home’ en ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’.

Ontdek 'Doctor Strange' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.  The Imitation Game

Cumberbatch speelde in 2013 misschien wel een van de beste filmrollen uit zijn carrière. Dat jaar was de acteur immers te zien in ‘The Imitation Game’. In deze film zien we hoe de Britse wiskundige Alan Turing (Cumberbatch) erin slaagt om onderschepte en gecodeerde berichten van nazi-Duitsland te ontcijferen. Die gebruikten tijdens de Tweede Wereldoorlog de Enigma-codemachine om hun onderlinge boodschappen te versleutelen. Mede dankzij Turing konden de geallieerden nazi-Duitsland een flinke hak zetten en uiteindelijk ook verslaan. Cumberbatch wist dankzij deze rol een Oscarnominatie in de wacht te slepen.


The Power of the Dog

In ‘The Power of the Dog’ laat Cumberbatch een hele andere kant van zichzelf zien. Hij speelt de rol van Phil Burbank: een hardvochtige Amerikaanse cowboy die samen met zijn broer George welgestelde landeigenaren zijn in de Amerikaanse staat Montana, begin 20e eeuw. Phil is een wreed man en laat zijn lelijke kant vooral zien aan Peter, de zoon van de nieuwe vrouw van zijn broer. Stukje bij beetje komen we te weten waarom Phil geworden is wie hij is, en krijgen we een genuanceerde blik op de zaken.

‘The Power of the Dog’ is geschreven en geregisseerd door de Amerikaanse regisseur Jane Campion. De prent won drie Golden Globes en tal van andere internationale filmprijzen.

Ontdek ‘The Power of the Dog’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top