Will Smith wordt 55 jaar: wat waren zijn beste rollen?

Films | De Amerikaanse filmster Will Smith is vandaag jarig. De acteur wordt 55 jaar en dat zette de redactie van Pickx aan het denken: wat waren eigenlijk de beste acteerprestaties van deze Hollywoodlegende?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Will Smith wordt 55 jaar: maar wat waren zijn beste rollen?

Will Smith zag op 25 september 1968 het levenslicht. Hij groeide op in de Amerikaanse stad Philadelphia en hield zich gedurende zijn jeugd bezig met het maken van rapmuziek. Deze hobby mondde uit in een succesvolle carrière als rapper, maar Smith schopte het uiteindelijk tot acteur dankzij zijn rol in de populaire serie ‘The Fresh Prince of Bel-Air’. Hij heeft zich daarna op de kaart gezet in Hollywood en blonk uit in talloze films.

Bad Boys

Een van de eerste films waarin Smith van zich liet horen was ‘Bad Boys’. Deze film vertelt het verhaal van de Amerikaanse politieagent Mike Lowrey (Will Smith) en zijn partner Marcus Burnett (Martin Lawrence) terwijl ze hun job uitoefenen in Miami. De twee agenten krijgen de opdracht om een gestolen lading drugs op te sporen en moeten hiervoor elkaars identiteit overnemen. Ze verschillen danig van persoonlijkheid, dus deze oefening is makkelijker gezegd dan gedaan.

‘Bad Boys’ was de eerste langspeelfilm van regisseur Michael Bay en deed het zeer goed aan de kassa. In 2003 kwam de sequel ‘Bad Boys II’ uit, en in 2021 volgde een derde film: ‘Bad Boys for Life’. Deze actiefilm werd geregisseerd door het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Ontdek ‘Bad Boys’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Independence Day

In deze sciencefictionfilm uit 1996 zien we hoe buitenaardse wezens op aarde arriveren en de blauwe planeet willen overnemen. Will Smith speelt in de prent de rol van de militaire gevechtspiloot Steven Hiller. Hij slaagt erin om een van de buitenaardse gevechtsvliegtuigen neer te halen en het daarin zittende monster een kopje kleiner te maken. Smith was verantwoordelijk voor een van de vele bekende slagzinnen in de film: “Welcome to Earth!”. Dat zei zijn personage vlak nadat hij een alien een pak slaag verkocht.

Ontdek 'Independence Day' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.Men in Black

Een jaar na 'Independence day’ kwam ‘Men in Black’ uit in de cinemazalen. ‘Men in Black’, ofwel ‘MIB', vertelt het verhaal van een geheime overheidsorganisatie die het buitenaardse leven op aarde in de gaten houdt en in goede banen moet leiden. Will Smith speelt in deze film de rol van James Edwards: een politieagent die ingelijfd wordt door de organisatie en partner wordt van de ervaren MIB-agent K. (Tommy Lee Jones). Edwards krijgt een nieuwe identiteit als Agent J., en samen met zijn nieuwe partner moet hij de aarde behoeden tegen de snode intergalactische plannen van een moordlustige alien. 

'Men in Black' viel danig in de smaak en dus kwam in 2002 een sequel uit: 'Men in Black II', gevolgd door een derde film ('Men in Black III') in 2012. In 2019 kwam er een spin-off uit in de zalen: 'Men in Black International'.

Ontdek ‘Men in Black’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.I Am Legend

In ‘I Am Legend’ maken we kennis met de militaire wetenschapper Robert Neville (Will Smith). Hij leeft helemaal alleen in New York City, dat geëvacueerd is en enkel nog zombies huisvest. Die zombies waren ooit mensen, maar ze zijn besmet geraakt met een virus dat kanker had moeten genezen. De zombies komen enkel naar buiten wanneer het nacht is en dus moet Neville ervoor zorgen dat hij zich tegen dan binnenshuis bevindt, waar hij kan verder werken aan een vaccin.

Er wordt al jarenlang gespeculeerd over een eventuele vervolgfilm op ‘I Am Legend’ en die zit er nu toch aan te komen. Warner Bros. kondigde in 2022 immers aan dat er aan een vervolg wordt gewerkt.

‘I Am Legend' is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.Ali

In 2001 had Will Smith een van zijn meest iconische rollen ooit te pakken. Hij was dat jaar immers te zien in de prent ‘Ali’, waarin hij de legendarische bokser Mohammed Ali speelt. De film toont hoe de Afro-Amerikaanse bokser Cassius Clay succes na succes boekt in de boksring en uitgroeit tot een waar sportfenomeen. Hij besluit zijn ‘slavennaam’ te wijzigen naar Muhammed Ali, en vergaart gaandeweg meer aanzien en invloed in de wereld.

'Ali' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Oscars-incident en toekomstige films

Will Smith heeft in nog vele andere films gespeeld en er ook straffe acteerprestaties neergezet. In 2021 was hij bijvoorbeeld te zien in ‘King Richard’: een prent die het levensverhaal vertelt van Richard Williams, de vader en coach van de Amerikaanse tennislegendes Serena en Venus Williams. Hij kreeg een Oscar voor deze rol, maar de prijs werd ontsierd (door Smith zelf) door een incident tijdens het Oscar-evenement.

Smith excuseerde zich voor het voorval en hield zich maandenlang uit de spotlights. We kunnen gelukkig wel bevestigen dat de man ondertussen aan nieuwe filmprojecten werkt waaronder ‘Bad Boys 4’, ‘I Am Legend 2’ en ‘Bright 2’.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top