Donald Glover wordt 40: dit zijn de mans beste rollen

Films | De Amerikaanse zanger en acteur Donald Glover mag vandaag veertig kaarsjes uitblazen. Ter gelegenheid van deze heuglijke dag blikt Pickx terug op de beste rollen van de man tot nu toe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Community

Donald Glover was vanaf het jaar 2009 te zien in ‘Community’, een Amerikaanse comedyserie die tot 2015 liep en in totaal zes seizoenen telt. In de reeks zien we hoe Jeff Winger (Joel McHale), een voormalige advocaat, les volgt aan het Greendale Community College om (alsnog) zijn diploma in de advocatuur te bemachtigen. Winger heeft zijn oog laten vallen op een van zijn medestudenten en richt een studiegroep op om haar aandacht te trekken.

De studiegroep lokt heel wat geïnteresseerden, wat soms tot unieke vriendschappen leidt. Donald Glover speelt in de reeks de rol van Troy Barnes: een voormalige American Football-speler die ook een 'nerdy' kantje blijkt te hebben en enkele bijzondere vriendschappen ontwikkelt op het Greendale Community College.

Ontdek 'Comunity' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Atlanta

‘Atlanta’ is een Amerikaanse serie die van 2016 tot en met 2022 liep en vier seizoenen telt. De reeks is bedacht en geproduceerd door Donald Glover, die ook de hoofdrol voor zijn rekening neemt. ‘Atlanta’ vertelt het verhaal van Earnest Marks (Donald Glover), een student die zijn opleiding aan de Amerikaanse universiteit van Princeton heeft stopgezet en terugkeert naar zijn thuisstad Atlanta. Daar verneemt hij dat zijn neef Alfred (Brian Tyree Henry) op het punt staat om door te breken als rapper. Earnest ziet zijn kans schoon en wil met zijn neef samenwerken en succes boeken.

‘Atlanta’ was enorm populair in de Verenigde Staten. De reeks bevat dan ook heel wat vernieuwende elementen. ‘Atlanta’ kon zeer goede kijkcijfers voorleggen en Donald Glover wist zelfs een Emmy Award in de wacht te slepen voor zijn acteerprestaties. Sommige van de acteurs uit Atlanta hebben dankzij de reeks nu een mooie carrière als acteur of actrice.

Ontdek 'Atlanta' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Spider-Man: Homecoming

Donald Glover is een grote fan van Spider-Man. De acteur liet zich enkele jaren geleden ontvallen dat hij graag in de huid van de superheld zou kruipen, mochten er ooit plannen gemaakt worden voor een nieuwe film. Die nieuwe film kwam er ook, maar de rol van Spider-Man/Peter Parker ging uiteindelijk naar Andrew Garfield. De liefde van Glover voor Spider-Man was de makers van de nieuwere films echter niet ontgaan, en daarom kreeg de acteur een kleinere rol in ‘Spider-Man: Homecoming’ (2017).

De vele fans van de film waren nadien ook benieuwd naar een Afro-Amerikaanse Spider-Man en daarom werd enkele jaren geleden een nieuwe spinnenheld gecreeërd: Miles Morales. In 2018 verscheen de eerste speelfilm met deze nieuwe superheld: ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ en dit jaar volgde een sequel waarin Miles Morales opnieuw de hoofdrol speelt: ‘Spider-Man: Across the Spider-Verse’ (2023). In beide animatiefilms heeft Donald Glover een kleine cameo.

'Spider-Man: Homecoming' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug. 

Guava Island

2018 was hét jaar voor Donald Glover. Dat jaar scoorde hij een wereldhit met ‘This is America’ en was hij te zien in de film ‘Guava Island’. Voor deze prent kroop Donald Glover in de huid van Deni Maroon: een inwoner van Guava Island die parttime radio-dj is en dokwerker. Nagenoeg alle inwoners van Guava Island leven onder het juk van een paramilitaire groep en dat zint Maroon niet. Hij organiseert op een avond een festival om wat leven in de brouwerij te brengen, maar dat mag niet van de overheersers… ‘Guava Island’ kan bogen op een ware topcast, met zowel superster Rihanna als actrice Letitia Wright in de hoofdrollen.

'Guava Island' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top