Dit zijn de mooiste rollen van Ben Platt

Series | Vandaag mag acteur Ben Platt dertig kaarsjes uitblazen. Voor Pickx is deze heuglijke gebeurtenis reden genoeg om terug te blikken op de mooiste rollen die deze Amerikaanse acteur heeft gespeeld. Onder meer 'Pitch Perfect', zijn meest bekende wapenfeit, komt aan bod.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Will & Grace

Blake, het personage van Ben Platt, verscheen voor het eerst in 'Who's Your Daddy?', de tweede aflevering van seizoen 9, uitgezonden in 2017. Deze aflevering focust hoofdzakelijk op Jacks liefdesleven. Wills beste vriend wordt verliefd op Blake, een 23-jarige jongeman. Ondertussen komen Karen en Grace vast te zitten in een "slimme" douche die stilaan de hele badkamer doet onderlopen. Op de gespecialiseerde filmwebsite IMDb gaven gebruikers deze aflevering een beoordeling van 8,5 vanwege de grappige dialogen en Platts gevoel voor humor.Pitch Perfect

De rol van Ben Platt in deze film was niet zo groot als in de sequel, maar zijn personage was duidelijk zeer populair bij de fans. In deze film moeten twee concurrerende universitaire zangkoren de strijd met elkaar aanbinden in een nationale competitie. De Barden Bellas, een van de twee koren, moeten na een incident in de competitie van vorig jaar zichzelf nu nog meer bewijzen. We zien Anna Kendrick in de rol van Beca Mitchell. Zij wordt verliefd op Jesse Swanson (Skylar Astin), een zanger van het concurrerende koor Barden University Treblemakers. Platt speelt de rol van Benji Applebaum, een kamergenoot van Jesse.Pitch Perfect 2

Ben Platt speelt opnieuw de rol van Benji in de sequel van 'Pitch Perfect'. In deze film streven de Bellas ernaar om het WK a capellazingen te winnen na een beschamende vorige deelname. In deze film wordt Benji verliefd op Emily (Hailee Steinfeld), een belangrijke zangeres bij de Bella's. 

'Pitch Perfect 2' is te zien in de Proximus VOD-catalogus.The Politician

Een van Ben Platts meest recente en succesvolle rollen is die van Payton Hobart in de televisieserie 'The Politician'. In deze komische reeks maken we kennis met Payton Hobart (Ben Platt), een student die de ambitie heeft om ooit president van de Verenigde Staten te worden. De eerste hindernis die hij moet overwinnen zijn de verkiezingen van voorzitter van de studentenraad. Hij schakelt hiervoor de hulp van zijn vrienden McAfee Westbrook, James Sullivan en Alice Charles in.

Bekijk 'The Politician' op Netflix.Dear Evan Hansen

Ben Platt heeft niet alleen acteertalent in overvloed, maar kan ook goed zingen. Zo speelde hij van 2016 tot en met 2022 in de Broadway-musical 'Dear Evan Hansen'. In 2021 kwam er een verfilming in de filmzalen van regisseur Stephen Chbosky. De film werd mede geproduceerd door Marc Platt, de vader van Ben Platt. Voor zijn rol in de Broadway-productie ontving Ben Platt de Tony Award voor Beste Acteur in een hoofdrol in een musical, meteen de jongste ooit op 23-jarige leeftijd.

Je kan Ben Platt nu zien in ‘Ben Platt Live from Radio City Music Hall’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top