De wereldsterren en lokale helden op het podium bij TMF

TMF for a Day | De intussen ter ziele gegane muziekzender TMF viert zijn 25e verjaardag in stijl met een glorieuze comeback. In de 17 jaar dat de zender in de ether was, passeerden heel wat artiesten van wereldniveau in de studio’s om voor het uitzinnige Vlaamse publiek op te treden. Pickx blikt terug op enkele iconische optredens, van Wim Soutaer tot Mel C.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie niet vies is van wat pop uit de jaren 90 en 2000, haltertopjes en wijde broeken, kapsels vol gel en wat playbackwerk kijkt vast nostalgisch terug op de vele artiesten die de revue passeerden op het podium van TMF. Het was de broeihaard voor Eurodance en boybands. Tot die laatste categorie horen Blue, die hun grote hit ‘All Rise’ brachten, en Westlife, die met hun cover van Billy Joels ‘Uptown Girl’ grijs gedraaid werden.

In de categorie Eurodance kunnen we dan weer enkele trotsen van eigen bodem noemen. Lasgo was met nummers als ‘Something’ niet weg te denken van de radio en de danszalen, en Sylver surfte met ‘Turn the Tide’ duchtig mee op de steeds groeiende populariteit van het genre. Maar de Belgen waren niet allemaal Eurodancers. Wim Soutaer had met zijn onversneden Nederlandstalige positieve pop ook een stevige meezinger te pakken.

Enkele van de grootste bands van over de hele wereld zakten af naar ons landje om het beste van zichzelf te geven. Zo noteren we Mel C, die na haar carrière bij de Spice Girls onder andere met ‘Never Be The Same Again’ hernieuwde roem vond. Of wat dacht je van het Duitse Tokio Hotel, dat na de release van ‘Monsoon’ plotsklaps een wereldwijd fenomeen werd. En ook de Nederlanders van de Vengaboys waren aan het einde van de jaren 90 plots populair tot ver buiten hun landsgrenzen. Een stopje in Vlaanderen mocht niet ontbreken.

‘TMF for a Day’ is beschikbaar op 14 oktober van 9u ’s ochtends tot 22u ’s avonds, integraal bij Pickx+ en gratis voor iedereen via Pickx Live op TV, via de website TMF.live of waar je ook bent via de Pickx app. Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top