Dit zijn enkele minder bekende anekdotes over de hitserie 'NCIS'

Series | Sinds de pilootaflevering van 23 september 2003 is 'NCIS' een van de meest populaire televisieseries in de Verenigde Staten geworden. Pickx blikt terug op enkele bijzondere anekdotes uit de afgelopen 20 seizoenen van de reeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Spin-off

Wist je dat 'NCIS' zijn oorsprong vindt in 'JAG', een andere populaire Amerikaanse reeks? Deze reeks draait rond het Judge Advocate General Corps, een organisatie binnen de Amerikaanse marine die strafrechtelijke onderzoeken uitvoert. In deze reeks volgen we de lotgevallen van twee militaire advocaten, Harmon Rabb Jr. (David James Elliott) en Sarah MacKenzie (Catherine Bell). In de 20e en 21e aflevering van seizoen 8 van 'JAG' ('Ice Queen' en 'Meltdown') worden enkele iconische 'NCIS'-personages zoals Gibbs, DiNozzo en Abby voor het eerst geïntroduceerd. Sindsdien heeft 'NCIS' het succes van 'JAG' overschaduwd en blijft de reeks een grote populariteit genieten.

Jennifer Aniston

Een interessante anekdote over de casting van 'NCIS' is dat Jennifer Aniston, bekend van haar rol in 'Friends', na het einde van haar iconische sitcomrol grote interesse had om mee te werken aan de serie. Ze wilde heel graag de hoofdrol van Caitlin krijgen. Het laatste seizoen van 'Friends' stak daar een stokje voor.

Naar verluidt smeekte Jennifer Aniston zelfs de leidinggevenden van CBS om haar toch de rol te geven, zodat ze de opnames van 'Friends' kon afmaken en zich bij de cast van 'NCIS' te voegen, maar haar verzoek werd afgewezen vanwege de geplande releasedatum van de show. Uiteindelijk werd Sasha Alexander gekozen voor de rol van Caitlin.

Vader en zoon

In verschillende afleveringen van 'NCIS' kan je flashbacks zien waarin we meer te weten komen over het verleden van hoofdpersonage Leroy Jethro Gibbs (een rol van Mark Harmon) en zijn zoon. De rol van Leroys zoon wordt vertolkt door Sean Harmon, de echte zoon van de acteur. In de loop van de seizoenen verscheen Sean in verschillende afleveringen en hielp zo de familiebanden op het scherm te benadrukken.

Realistisch

Regisseur en producent Donald P. Bellisario was sinds zijn legerdienst gefascineerd door de werking van de Amerikaanse strijdkrachten en verwerkte vaak personages met een militaire achtergrond in de talloze reeksen die hij  tot zijn pensioen produceerde ('Airwolf', 'Magnum P.I.', 'Quantum Leap'). Hij hechtte ook een groot belang aan realisme en stond erop dat er in 'NCIS' echte  NCIS-agenten zouden verschijnen. In de tiende aflevering van het derde seizoen, getiteld "The Ideal Culprit", maakte NCIS-directeur David Brant kort zijn opwachting. Ook andere NCIS-agenten waren tijdens de productie aanwezig om de acteurs zo goed mogelijk te adviseren.

Sommige castleden, zoals Pauley Perrette, kregen zelfs de kans om de echte kantoren van de NCIS in San Diego te bezoeken. Dankzij deze reeks is de NCIS veel bekender geworden bij het grote publiek en geniet de militaire organisatie tegenwoordig evenveel bekendheid bij het Amerikaanse publiek als de FBI of de CIA.

Actueel

Oplettende kijkers hebben ongetwijfeld al enkele keren de muur met affiches van meestgezochte misdadigers gezien in 'NCIS'. In tegenstelling tot veel andere reeksen waren de mensen op de affiches in deze reeks werkelijk gezochte misdadigers. Bovendien werden de affiches regelmatig aangepast om de actualiteit te volgen. Een beroemd voorbeeld is de foto van Osama bin Laden, het meesterbrein achter de aanslagen van 11 september 2001 op verschillende Amerikaanse steden. Nadat de leider van terreurorganisatie Al-Qaeda in 2011 werd gedood door Amerikaanse elitetroepen, werd zijn foto doorgestreept op de muur. Deze aandacht voor details versterkt de authenticiteit van de 'NCIS'-serie.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top