Nieuw op Disney+: de ongewone thriller 'No One Will Save You'

Films | Op Disney+ vind je vanaf vandaag de gloednieuwe sciencefictionthriller ‘No One Will Save You’ terug, met Kaitlyn Dever (‘Justified’, ‘Unbelievable’) in de hoofdrol. Pickx overloopt wat je moet weten over deze film waarin aliens onze wereld binnenvallen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Het einde van de wereld zal niet alleen gebeuren bij mensen die er klaar voor zijn”, zegt scenarist en regisseur van ‘No One Will Save You’ Brian Duffield. “Ik wilde dat de film een intieme karakterschets als uitgangspunt zou nemen en er een buitenaardse invasie overheen zou gooien.”

Die intieme karakterschets is er een van Brynn Adams, een jongvolwassen vrouw die alleen in haar ouderlijk huis woont. Ze is eenzaam en worstelt met een pijnlijk verleden. En net wanneer je geïntrigeerd raakt door haar persoonlijke verhaal, begint de invasie van een ras van aliens. “Ik denk dat er een diep onderhuids gevoel heerst bij het publiek dat elke film over buitenaardse invasies realiteit zou kunnen worden. Nu onze wereld steeds meer de controle verliest, is er misschien zelfs een verlangen dat er iets is dat slimmer is dan wij en dat ons kan helpen om ons op een verstandiger pad te brengen. De buitenaardse wezens in 'No One Will Save You' zijn in alle opzichten superieur aan mensen, waardoor Brynn en haar verrassende verzet hen enigszins voor een raadsel stellen”, legt Duffield het verhaal verder uit.

Het talent

Brian Duffield is een opkomende naam in Hollywood. Hij schreef films als ‘Jane Got a Gun’ en ‘Love and Monsters’ en regisseerde ook zijn eigen scenario ‘Spontaneous’ in 2020, een coming-of-ageverhaal met Katherine Langford en Charlie Plummer. ‘No One Will Save You’ is de tweede film waarvoor hij in de regisseursstoel plaatsnam.

Met Kaitlyn Dever vond hij een hoofdrolspeelster die intussen al meermaals haar strepen verdiende. Ze blinkt uit in rollen als sterke, onafhankelijke jonge vrouw die moeilijke situaties moet overwinnen. In 2011 deed ze haar intrede bij het grote publiek in de serie ‘Justified’ als de jonge, getroubleerde crimineel Loretta. In 2019 speelde ze de hoofdrol in ‘Unbelievable’ op Netflix, een miniserie over een slachtoffer van seksueel geweld dat door niemand geloofd wordt. Daarnaast was ze ook te zien in films als ‘Booksmart’ (van Olivia Wilde) en ‘Beautiful Boy’ (van Felix Van Groeningen).

Ontdek No One Will Save You’ vanaf vandaag op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top