Tilda Swinton in ‘The Eternal Daughter’

Films |

Dat Tilda Swinton een topactrice is, bewijst ze nog maar eens in de film 'The Eternal Daughter'. Hierin vertolkt ze de rol van dochter Julie én speelt ze zelf ook de tegenpartij: haar moeder.

Door MF

Deel dit nieuws

'The Eternal Daughter'

Julie (Tilda Swinton) is een Engelse filmmaker. Samen met haar moeder Rosalind plant ze een nostalgisch bezoek aan haar vroegere landhuis. Ondertussen is dat helemaal omgebouwd tot een hotel. Ze willen er nieuwe herinneringen maken om hun band te herstellen.

Rosalind (ook Tilda Swinton dus) is niet meer van de jongste en takelt langzaam aan af. En daar heeft Julie het lastig mee. Ze wordt geconfronteerd met de onvermijdelijke dood van haar moeder die er zit aan te komen. Het achtervolgt haar. Letterlijk. Er gebeuren 's nachts namelijk spookachtige dingen in het hotel. Maar hoe komt dat? En kan Julie het lot van haar moeder accepteren?

Moeder dochter

Dat Tilda Swinton de beide rollen op zich neemt, is niet onlogisch. Hiermee benadrukt ze nog meer dat moeder en dochter eigenlijk enorm op elkaar lijken. Julie wil de herinneringen van haar moeder vastleggen, maar het blijkt onmogelijk om een compleet beeld vast te houden van iemand. En laat dat nu net zijn waar de film om draait.

Van waar ken je Tilda Swinton nog?

In de film 'Three Thousand Years of Longing' speelt Swinton trouwens ook de hoofdrol, als Dr. Alithea. Ze krijgt drie wensen van een Djinn (Idris Elba) in ruil voor zijn vrijheid. Maar Alithea vindt het aanbod te mooi om waar te zijn. Ze heeft veel onderzoek gedaan rond mythologie, dus ze kent de verhalen over misgelopen wensen. Maar de Djinn wil haar het tegendeel bewijzen met al zijn succesverhalen. Wordt ze bedrogen en spreekt ze toch haar wensen uit?

Tilda Swinton heeft verder nog heel wat andere rollen vertolkt. Zo speelt ze mee in 'Vanilla Sky', 'Young Adam', 'We Need to Talk about Kevin' en veel andere blockbusters. Of misschien ken je haar wel van haar rol als The Ancient One in Marvels 'Doctor Strange' en 'Avengers: Endgame'. Zeker een naam om te onthouden dus!

'The Eternal Daughter' is vanaf 27 september te zien in de bioscoop!

Ontdek 'We Need to Talk about Kevin' in de Proximus Pickx Mix op aanvraag-catalogus. De pareltjes van Marvel bekijk je op Disney+.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top