Dit is wat je mag verwachten van het vierde seizoen van 'Sex Education'

Films | Beste fans van 'Sex Education': we hebben goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat het vierde seizoen nu te zien is op Netflix. Het slechte nieuws is... dat het het laatste is. Pickx vertelt je alvast wat je mag verwachten van deze laatste afleveringen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan alle mooie liedjes komt een einde en dat geldt jammer genoeg ook voor 'Sex Education'. De Netflixreeks kwam voor het eerst op ons scherm in 2019 en won meteen de harten van kijkers over de hele wereld. Vier jaar later zijn kijkers nog steeds in de ban van Otis, Maeve, Eric en co en worden we getrakteerd op een vierde en laatste seizoen.

Maar geen zorgen: het wordt een knaller van formaat. Seizoen drie eindigde namelijk met een paar cliffhangers. Zo moest Moordale, de middelbare school van de hoofdrolspelers, de deuren sluiten en vertelde Maeve eindelijk aan Otis dat ze gevoelens voor hem heeft. Alleen vertrok ze meteen daarna naar Amerika om te gaan studeren. Ondertussen wist Jean nog steeds niet wie de vader van haar kindje is en gingen Eric en Adam uit elkaar. Eric en Otis stonden op het eind voor een gloednieuwe uitdaging: hun avontuur op Cavendish Sixth Form College.

Levenskeuzes en chaos

In dit nieuwe en laatste seizoen zien we hoe alle personages noodgedwongen hun eigen weg op gaan na de sluiting van hun geliefde Moordale. Eric en Otis staan voor een gloednieuwe uitdaging: hun avontuur op Cavendish Sixth Form College, een school die nog progressiever lijkt dan de plek waar ze vandaan komen. Inclusief yogasessies, duurzaamheidslessen en studenten die populair zijn om de simpele reden dat ze vriendelijk zijn tegen anderen. Van een cultuurshock gesproken.

Op de nieuwe school is er trouwens ook iemand die seksadvies geeft, waardoor Otis plots niet meer de enige specialist ter zake is. Tel daar nog bij dat hij nu ook niet meer enig kind is én geen idee heeft hoe hij zijn (seksuele) relatie met Maeve staande moet houden, en je krijgt heel wat chaos. Van opvallende naaktfoto’s over kleurrijke seksspeeltjes, een lach en een traan en prachtige outfits van Eric: de laatste afleveringen van 'Sex Education' zullen onmogelijk saai te noemen zijn. 

Bekende én nieuwe personages

Natuurlijk zien we Asa Butterfield terug als Otis, Emma Mackey als Maeve en Ncuti Gatwa als Eric. Daarnaast komen ook een heleboek andere oude bekenden terug naar het kleine scherm, al zullen zij mogelijks minder aandacht krijgen dan voordien. Volgens de makers focust het vierde seizoen zich iets meer op Cal Bowman (Dua Saleh), het non-binaire personage dat vorig seizoen bij de cast kwam. Hun vriendengroep wordt uitgebreid met nieuwkomers Abbi (Anthony Lexa), Roman (Felix Mufti) en Aisha (Alexandra James).

Het laatste nieuwtje om je dag beter te maken: de seizoensfinale wordt een extra lange aflevering. Tijd genoeg om in schoonheid afscheid te nemen van de serie!

Ontdek het vierde seizoen van ‘Sex Education' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top