Dit wist je vast nog niet over 'One Three Hill'

Films | Als jij een tiener was in de periode van 2003 tot 2012 heb je vast 'One Three Hill' gezien. Twintig jaar na de eerste aflevering is het nog steeds een iconische serie, die een bende jongeren uit het stadje Tree Hill volgt. Aan rivaliteit, vriendschap, liefde en drama geen gebrek in de bende geleid door Lucas en Nathan Scott. Pickx onthult een paar dingen die je vast nog niet wist over de serie. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Echtscheiding uitbuiten

Lucas en Brooke waren een koppel in de serie, maar ook in het echte leven. En beide verhalen eindigden op dezelfde manier: in een scheiding. Behalve dan dat de scheiding tussen acteurs Sophia Bush en Chad Michael Murray niet zo makkelijk verteerd werd. In de show zelf was er niets van de spanningen te merken omdat de acteurs professioneel bleven, maar niet iedereen was van dat principe.

In een interview in 2018 onthulde Sophia Bush dat de producenten van de serie misbruik hadden gemaakt van haar scheiding van Chad Michael Murray om publiciteit rond de serie te creëren en er zelfs tv-reclamespots over uit te zenden. Dat maakte het voor het ex-koppel alleen maar pijnlijker. 

Waar is Skills?

In de serie waren er enkele personages die minder vaak in beeld kwamen, maar toch erg belangrijk waren voor het verhaal. Dit was ook het geval voor Skills, de vriend van de bende die regelmatig op het basketbalveld te vinden was. Het personage werd gespeeld door Antwon Tanner, maar werd in de loop van de serie uit het verhaal gefilterd. De juridische problemen van de acteur in 2009 zaten er voor iets tussen. Hij werd gearresteerd voor socialezekerheidsfraude, waardoor hij in 2010 een gevangenisstraf van drie maanden uitzat.

Basketbal... voor dummies

In dit soort series in de Verenigde Staten worden de verhalen van jongeren vaak gecombineerd met een sportteam. In 'One Three Hill' stond basketbal centraal. De personages in de serie speelden trouwens niet op een willekeurig terrein, maar op het terrein waarop Michael Jordan ook speelde toen hij nog op school zat. 

Alleen hadden ze niet hetzelfde talent als Michael Jordan. Hoewel zijn personage Lucas Scott op het scherm een basketbalwonder is, was Chad Michael Murray eigenlijk heel slecht in de sport. De producenten moesten op de set een coach inhuren om zijn basketbalvaardigheden te verbeteren, wat de productie een pak vertraagde

Niet in Italië

Nathan en Lucas hebben dezelfde vader, Dan Scott, de burgemeester van de stad, maar niet dezelfde moeder. Voor Lucas is dat Karen. Ze is er altijd voor haar zoon Lucas, zelfs als ze in seizoen één een paar afleveringen lang de stad verlaat voor een kookcursus in Italië. Eigenlijk werd dit alleen in het plot geschreven zodat actrice Moira Kelly niet met haar dikke buik zou moeten acteren, aangezien ze toen hoogzwanger was.

Sophia of Bethany?

Sophia Bush heeft van Brooke Davis een belangrijk personage gemaakt in de show, dankzij haar liefdesaffaires én haar professionele ambities. Maar Bethany Joy Lenz, die Haley speelt, had schrik dat Sophia met haar rol aan de haal zou gaan. Bethany herinnert zich dat ze Sophia tegenkwam tijdens haar auditie en onder de indruk was van haar schoonheid. Gelukkig deden ze auditie voor verschillende rollen.

'One Three Hill' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top