'About My Father': een ode aan familie

Films | Een komedie met Robert De Niro in de hoofdrol, die wil je toch gezien hebben? 'About My Father' gaat over de speciale band tussen vader en zoon, en hoe die evolueert naarmate beide mannen ouder worden. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

'About My Father' is een nieuwe film met tweevoudig Academy Award-winnaar Robert De Niro en opkomend filmtalent Sebastian Maniscalco. Voor Maniscalco is het zijn eerste hoofdrol in een film, als is hij niet aan zijn proefstuk toe wanneer het op optreden gaat. Hij is namelijk uitgegroeid tot een van de grootste namen in de stand-upcomedyscene van dit moment.

In de film speelt Maniscalco een gefictionaliseerde versie van zichzelf die een relatie heeft met de lieftallige Ellie (Leslie Bibb). Wanneer hij wordt uitgenodigd om de Fourth of July door te brengen bij Ellies rijke en zeer Amerikaanse familie, neemt Sebastian met tegenzin zijn vader Salvo (De Niro) mee, een Italiaanse geïmmigreerde hairstylist die heel lief is, maar geen filter heeft.  

Ellie's familie bestaat uit de matriarch Tigger (Kim Cattrall), een polariserende politica die niet bang is van wat controverse, haar vader Bill (David Rasche) die zich voortdurend zorgen maakt over zijn kinderen, haar knullige broer Lucky (Anders Holm) die een zwak heeft voor luchtvaart en de hippie socialist Doug (Brett Dier) die zijn tijd doorbrengt met de pauw. Het is vanaf het begin duidelijk dat Ellie en Sebastian verschillende levensstijlen hebben en het samenbrengen van hun families zorgt voor een enorme cultuurshock. Als dat maar goedkomt... 

Voorspelbaar, of niet? 

Het plot van de film doet meteen denken aan 'Meet the Parents' uit 2000, waar Robert De Niro ook al de vader van de familie speelde. Toch wilde regisseur Laura Terruso een andere weg inslaan met 'About My Father'. Deze komedie draait namelijk vooral rond de band tussen vader en zoon, en minder rond de liefdesrelatie tussen Sebastian en Ellie. 

Ellies rijke familie wordt niet neergezet als de slechteriken en Salvo wordt niet neergezet als een slechte vader. In plaats daarvan stelt de film al heel vroeg vast dat deze twee families uit verschillende werelden komen, zonder te laten uitschijnen dat een van de twee daarom 'de betere' is. De perfecte achtergrond dus om de band tussen De Niro's en Maniscalco's personages te laten stralen, inclusief hartverwarmende momenten én goed geplaatste grappen. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top