5 personages uit 'Sex Education' die extra aandacht verdienen

Films | Vandaag is het eindelijk zover: het vierde en laatste seizoen van 'Sex Education' is beschikbaar op Netflix. Ter ere van de release blikt Pickx terug op een paar personages die tot onze favorieten behoren, maar niet zo veel aandacht kregen als Otis, Maeve en Eric. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Olivia Hanan

In het begin van de serie leek Olivia Hanan (Simone Ashley) niet het soort personage dat belangrijk zou worden voor het plot. Ze was eerder de typische mean girl, die enkel in de serie geschreven werd om gemeen te doen tegen de hoofdpersonages. Maar uiteindelijk bleek Olivia veel meer in haar mars te hebben. 

Olivia speelde een hoofdrol in een van de beste afleveringen van 'Sex Education', waarin een groep meisjes samenkwam om met Amy de bus te nemen nadat ze slachtoffer was geweest van grensoverschrijdend gedrag. Hoewel ze niet veel schermtijd kreeg, was ze toch een belangrijk personage in de eerste drie seizoenen van de serie. In het laatste deel zal Olivia niet te zien zijn aangezien actrice Simone Ashley overgestapt is naar 'Bridgerton', waar ze Kate Sharma speelt. 

Viv Odusanya

Viv Odusanya (Chinenye Ezeudu) was een nieuwe toevoeging aan de cast in seizoen 2. Dit uiterst slimme buitenbeentje geeft bijles aan Jackson en raakt na verloop van tijd bevriend met hem. Viv komt in eerste instantie misschien over als een robot zonder sociale vaardigheden, maar ze is duidelijk een zorgzaam persoon. Zo besluit ze Jackson te beschermen voor zichzelf door zijn ouders te vertellen over zijn zelfdestructieve gewoontes.

In seizoen 2 was ze een publiekslieveling, maar tijdens het derde seizoen verdween Viv een beetje naar de achtergrond. In een poging om haar profiel op te krikken met oog op toekomstige universiteiten nam ze een paar slechte beslissingen en kwetste ze de mensen rond haar. Uiteindelijk maakte Viv het goed en bewees ze dat ze kan groeien als een persoon.

Cal Bowman

'Sex Education' is enorm belangrijk voor de LGBTQIA+-gemeenschap. Er komen homoseksuele, lesbische, biseksuele, panseksuele en aseksuele personages in voor. Seizoen 3 introduceerde Cal Bowman (Dua Saleh), het eerste non-binaire personage van de serie.

Cal bracht een geheel nieuw personage naar de show omwille van hun Amerikaanse achtergrond en erg relaxte houding. Die was in staat Jackson eindelijk wat tot rust te brengen en sprak Hope aan op haar ouderwetse opvatting over genderrollen. Daarnaast was Cal ook een grote hulp voor Layla, een andere non-binaire student aan Moordale die nog niet zo comfortabel was met hun genderidentiteit.

Michael Groff

Tijdens de eerste twee seizoenen van de serie was Michael Groff (Alistair Petrie) ongelooflijk onsympathiek. Hij was overdreven streng en gespannen en deed vreselijke dingen. Zo pestte hij zijn zoon, negeerde hij zijn vrouw volledig en luisde hij Jean erin door al haar privé-notities over gesprekken met de leerlingen vrij te geven.

Maar in seizoen 3 begon het tij te keren voor het personage. Michael bereikte het dieptepunt na zijn ontslag en zijn scheiding. Hij besloot naar Jean te gaan voor raad. Dankzij haar advies ontdekte hij dat hij plezier vindt in koken. Als kijker leer je in het derde seizoen ook meer over zijn moeilijke kindertijd, die een grote rol speelt in zijn bedenkelijke beslissingen als volwassene. In seizoen 4 rest er hem nog één ding te doen: het goedmaken met zijn zoon Adam.

Maureen Groff

Afsluiten doen we met Maureen Groff (Samantha Spiro), ex-echtgenote van Michael Groff. Dat het leven van Mr. Groff op zijn kop stond, was zeker zijn eigen schuld, maar het meeste kwam pas op gang toen Maureen eindelijk voor zichzelf opkwam. Ze realiseerde zich dat ze in een liefdeloos huwelijk zat, sprak met Jean en besloot dat ze meer uit het leven wilde halen door de nodige veranderingen aan te brengen.

Het publiek was grote fan van de sterke vrouw die Maureen geworden was. Ze is ook een geweldige moeder, want ze zag dat haar zoon met een andere man uitging en liet hem naar haar toe komen met de waarheid toen hij daar klaar voor was. Bovendien is ze een geweldige vriendin voor Jean.

Ontdek het vierde seizoen van 'Sex Education' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top