Hoe zit het met de carrièrepauze van Sandra Bullock (Ocean’s 8’)?

Films | Morgenavond kan je op Play5 naar ‘Ocean’s 8’ kijken met Sandra Bullock in de hoofdrol. De film werd gemaakt kort nadat Bullock een pauze in haar carrière had ingelast. Hoe zit het nu met die pauze en waarom was die nodig? Pickx zocht het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sandra Bullock behoort tot het vaste meubilair in Hollywood. De Amerikaanse actrice draait sinds eind jaren tachtig mee in de Amerikaanse filmwereld en heeft gedurende haar filmcarrière al in heel wat blockbusters meegespeeld zoals ‘Speed’ (1994), ‘A Time To Kill’ (1996), ‘Miss Congeniality’ (2000), 'Two Weeks Notice' (2002), 'Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous’ (2005) en ‘Gravity’ (2013) om er maar enkele te noemen.

Romcoms, thrillers en drama’s

De actrice maakte naam door zowel in lichtere filmgenres mee te spelen als in regelrechte thrillers. De ‘Miss Congeniality’-films zijn goede voorbeelden van deze luchtige interludes, maar ‘Hope Floats’ (1998), ‘Forces of Nature’ (1998) en recent nog ‘The Lost City’ (2022) zijn dat ook. Wat thrillers betreft, heeft zichzelf op de kaart gezet met ‘Demolition Man’ (1993), ‘Speed’ (1994), ‘Murder By Numbers’ (2002) en ‘Bird Box’ (2018).

In 2010 was Sandra Bullock eindelijk een household name in Hollywood geworden en wilde ze het wat rustiger aandoen. De actrice wilde ook selectiever te werk gaan, zodat ze meer tijd kreeg voor haar gezin met twee kinderen. De eerste resultaten daarvan zagen we in 2013. Toen was Bullock namelijk te zien in ‘Gravity’ van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuaron. Ze speelde in deze film een astronaut die naar de aarde probeert terug te keren nadat haar ruimtetuig wordt beschadigd door rondvliegend ruimteafval. Volgens critici had Bullock in ‘Gravity’ de beste acteerprestatie van haar carrière geleverd. Ze werd dan ook genomineerd voor een Oscar, Golden Globe en een BAFTA.

Werk als houvast

In 2018 volgde de komedie ‘Ocean’s 8’. In deze film zien we dat Danny Ocean een criminele zus heeft: Debbie Ocean (Sandra Bullock). Zij heeft haar zinnen gezet op een diamant die tijdens het prestigieuze Met Gala in New York City gestolen kan worden. Debbie verzamelt een crew van enkele vrouwelijke leden en gaat vervolgens aan de slag. Kort na ‘Ocean’s 8’ volgden nog enkele andere films waarin Bullock zich van haar beste kant liet tonen: ‘Bird Box’(2018), ‘The Unforgivable’ (2021) en ‘Lost City’ (2022).

Bullock nam de afgelopen jaren nog steeds wat minder hooi op haar vork en dat is ook bewust. Tijdens de promotietour voor ‘Lost City’ vertelde de actrice dat ze niet meer op het ritme van anderen wilde leven. ‘Ik wil enkel volgens mijn eigen agenda leven. Ik heb altijd een stabiel inkomen gehad en ik heb veel geluk gehad. Maar werk werd ook een beetje mijn houvast in het leven. Nu moet ik leren om het even zonder werk te doen en me nog steeds oké te voelen." Wellicht heeft de pauze ook iets met de gezinssituatie van Sandra Bullock te maken. Bryan Randall, de levenspartner van Bullock, kwam deze zomer immers te overlijden. De man werd 57 jaar en leed aan ALS.

Wat de toekomst brengt voor de carrière van Sandra Bullock, weten we op dit moment nog niet. Volgens IMDB zou de actrice volgend jaar wel te zien zijn in de film 'Vigilance': een remake van de Franse thriller 'Le Convoyeur' uit 2014.

Bekijk ‘Ocean's 8’ op donderdag 21 september om 21u00 op Play5, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top