Haaien veroveren de VOD-catalogus

Films | Ze zijn fascinerend, angstaanjagend, en horen tot de favoriete monsters in Hollywood. Mensetende haaien zijn een dankbaar onderwerp voor elke scenarioschrijver. Deze razend spannende haaienfilms zijn nu terug te vinden in de VOD-catalogus van Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Meg 2

Deze zomer verscheen ‘The Meg 2’ in de cinemazalen, een wilde actiefilmfranchise waarin een prehistorische megalodon, ofwel een gigantische haai, uit de marianentrog opduikt om terreur te zaaien. Jason Statham keert terug als Jonas Taylor, die samen met enkele andere duikers nog meer prehistorische en monsterlijke dieren ontdekt, die ontsnappen uit de diepe geul. De film gaat ook iets dieper in op de geschiedenis van de megalodon, zij het met een flinke scheut fantasie.

Deze rasechte popcornfilm haalde flink wat geld op in de cinema – zo’n 390 miljoen dollar tegenover een productiebudget van zo’n 130 miljoen – en laat wat ruimte over voor nog een sequel, dus we verwachten zeker dat er een derde film aan zal komen.

‘The Meg 2’ is nu beschikbaar in de Premium VOD-catalogus van Pickx.

 

Jaws

De moeder aller haaienfilms is nog steeds ‘Jaws’, het meesterwerk van Steven Spielberg uit 1975 dat nog steeds de allereerste blockbuster genoemd wordt. Spielberg was nog maar 28 toen hij ‘Jaws’ regisseerde en het werd een titanenwerk. Technische problemen en geldgebrek staken stokken in de wielen, maar de jonge regisseur zette door. Het feit dat Bruce de robothaai niet wilde meewerken, zorgt ervoor dat de haai zelf slechts sporadisch in beeld komt. Laat net dat zuinige gebruik een van de voornaamste redenen zijn waarom de film zo gruwelijk spannend is.

De film speelt zich af in het toeristische kuststadje Amity, waar een grote witte haai zwemmers begint aan te vallen. Het stadsbestuur wil koste wat het kost vermijden om de toeristen weg te jagen, terwijl een team van onderzoekers probeert om het grote gevaar te bedwingen.

‘Jaws’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

 

Sharknado

Wat begon als een goedkope b-film groeide uit tot een grap en uiteindelijk tot een filmreeks waar fans van het genre so bad it’s good van smullen. Sinds de release van deze eerste film in 2013, kwamen al maar liefst vijf sequels uit, met titels als ‘Sharknado 2: The Second One’ en ‘Sharknado 3: Oh Hell No!’. Je raadt het al: deze filmmakers nemen zichzelf niet al te ernstig.

Het begint bij een compleet van de pot gerukt verhaal. Een cycloon zuigt mensetende haaien op en laat ze vallen boven de Amerikaanse stad Los Angeles, die binnen de kortste keren overspoeld wordt door met haaien bevolkt zeewater. We volgen een groep vrienden die probeert om hun families te redden en te overleven tijdens deze bizarre natuurramp. Wat volgt zijn over the top actiescènes vol haaienbeten, helikopters, explosies en oneliners. Denk er vooral niet te kritisch over na.

‘Sharknado’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

 

Aquaman

DC-superheld Aquaman (Jason Momoa) is de troonopvolger van het onderwaterkoninkrijk Atlantis. Maar nu zwaait zijn halfbroer Orm (Patrick Wilson) er de scepter, met als doel om een oorlog te starten tegen de mensheid, die de oceanen onmetelijke schade toebrengt. Aquaman, die aan de oppervlakte door het leven gaat als Arthur Curry, zit tussen twee vuren maar wil de plannen van Orm dwarsbomen. Samen met Mera (Amber Heard) gaat hij op zoek naar de magische drietand die hem kan helpen.

Een typische haaienfilm is dit niet, maar aangezien het verhaal zich grotendeels in een onderwaterwereld afspeelt, kunnen de roofvissen hier niet ontbreken. Zo rijden verschillende personages op de ruggen van haaien en worden ze ingezet in epische onderwatergevechten.

‘Aquaman’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Ook deze films over de gevaren van de zee zijn nu te vinden in de VOD-catalogus: ‘Crazy Tsunami’, ‘The Black Demon’ ‘Poseidon’ en ‘Shark Waters’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top