Vijf weetjes die je nog niet wist over ‘The Little Mermaid’ (Pickx VOD)

Films | Vanaf vandaag kan je via de Pickx VOD-catalogus naar de live-action remake van ‘The Little Mermaid’ kijken. Ter gelegenheid van deze release dook de redactie van Pickx in de filmarchieven en gingen we op zoek naar vijf leuke weetjes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het verhaal van 'The Little Mermaid’ is je wellicht wel bekend, maar hier is toch nog opnieuw een samenvatting. De kleine zeemeermin Ariel is de jongste dochter van koning Triton. Ze wil dolgraag te weten komen hoe het eraan toegaat boven de waterlijn en brengt stiekem een bezoek aan het wateroppervlak. Ze wordt verliefd op de knappe prins Eric en maakt een deal met de boze zeeheks Ursula. Die belooft haar een leven boven het water, maar dat komt wel met een kostprijs…

Halle Bailey zingt ook in het echt

De Amerikaanse actrice Halle Bailey speelt de rol van Ariel en doet dat met verve. Niet enkel haar steengoede acteerprestaties vallen op, ook haar zangkwaliteiten komen extra in de verf te staan. Bailey heeft ook ervaring met zingen. Ze vormt samen met haar zus Chloe Bailey immers een populaire r&b-band, genaamd ‘Chloe x Halle’. De twee zussen brachten in 2018 hun eerste officiële plaat uit en hebben zelfs al een nominatie voor een Grammy Award in de wacht kunnen slepen.

Stemactrice animatiefilm maakt cameo

Halle Bailey leent dus niet enkel haar looks aan de film, maar ook haar stem. In 1989 deed de Amerikaanse stemactrice Jodi Benson hetzelfde. Benson sprak de stem van Ariel in (in de Engelstalige versie van de film) en liet zo miljoenen kijkers kennismaken met het verhaal van 'The Little Mermaid'. De makers van de film waren de vocale acteerprestaties van Benson niet vergeten en gaven de dame vervolgens een cameo in de live-action remake. Ze is te zien als een naamloze marktkramer wanneer Ariel en Eric samen de stad in trekken. Ze geeft Ariel een kom eten met een vork, die zij meteen gebruikt om haar haren te kammen.

Zware laarzen voor Prins Eric

Halle Bailey wordt bijgestaan door acteur Jonah Hauer-King die prins Eric speelt. Deze Britse acteur moest tijdens de opnames een scène spelen waarin zijn personage verdrinkt en dat was naar verluidt geen koud kunstje omdat de laarzen die hij toen droeg zeer zwaar werden, eenmaal ze volliepen met water. De productiecrew moest daarom gaten in de laarzen aanbrengen om ervoor te zorgen dat de acteur zich makkelijker uit de voeten kon maken, of tenminste: uit het water.

Drie nieuwe liedjes

De remake bevat overigens drie nieuwe liedjes: ‘Scuttlebutt’, ‘Wild Uncharted Waters’ en ‘For the First Time’. ‘The Little Mermaid’ bevat in totaal vijftien songs waar jong en oud plezier aan kunnen beleven, waaronder ook de klassiekers ‘Under the Sea’ en ‘Kiss the Girl’. De songteksten van dat laatste nummer zijn aangepast zodat ze beter passen bij de hedendaagse tijdgeest.

Het leven van prins Eric

We komen in de live-action remake trouwens ook meer te weten over het leven van prins Eric. De prins zou ooit een weeskindje zijn geweest en vervolgens in huis zijn binnengehaald door een koningin. De prins weet dus wat het is om zich niet op zijn plaats te voelen en daarom is de band die hij met Ariel heeft, des te sterker.

'The Little Mermaid’ is vanaf 19 september beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top