Deze personages beklemtonen de "bad" in de cultserie ‘Breaking Bad’

Series | 'Breaking Bad', de veelgeprezen serie van Vince Gilligan, is bekend vanwege het veranderen van een man in een meedogenloze crimineel. Dat de serie zo populair werd, kwam uiteraard door het straffe verhaal. Al zijn de opvallende personages ook een bijzonder belangrijk onderdeel van dat succes. Pickx zet hen nog eens in de picture.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit zijn de meest gemene personages uit de cultserie ‘Breaking Bad’

Gustavo "Gus" Fring (Giancarlo Esposito)

Gus Fring, gespeeld door Giancarlo Esposito, is een van de meest kalme en uitgekookte schurken uit de serie. Hij staat aan het hoofd van een ondergronds drugsimperium, terwijl hij in het dagelijkse leven de schijn hoog weet te houden als een gerespecteerde fastfoodmanager. Zijn kilheid en schijnbaar gebrek aan medelijden maken hem tot een geduchte tegenstander voor Walter White.

Tuco en Hector Salamanca (Raymond Cruz en Mark Margolis)

Tuco Salamanca is de belichaming van puur geweld. Als lid van het drugskartel is hij berucht om zijn brutaliteit. Zijn oncontroleerbare woedeuitbarstingen maken van hem een angstaanjagend personage, zowel voor andere criminelen als voor de kijkers. We zouden Hector Salamanca kunnen beschouwen als de patriarch van het kwaad in ‘Breaking Bad’. Hoewel hij heel weinig spreekt en verlamd is, maken zijn aanwezigheid en rol als contactpersoon bij het kartel van hem een personage die je niet zal snel vergeten.

Jack Welker (Michael Bowen)

Jack is de leider van een bende neonazi's die in de latere seizoenen van de serie verschijnt. Zijn wreedheid en vulgair racisme maken van hem een tegenstander om te haten. Hij is bovendien ook nog eens sadistisch en aarzelt niet om mensen te martelen om zijn doeleinden te bereiken. Tot slot weet hij dat ook te over te zetten naar zijn naaste omgeving, want zijn neef Todd Alquist treedt in zijn voetsporen.

Jane Margolis (Krysten Ritter)

Hoewel ze geen crimineel in de traditionele zin van het woord is, speelt Jane een cruciale rol in de ondergang van Walter White. Zijn heroïneverslaving en de invloed ervan op Jesse Pinkman leiden tot tragische en verwoestende gevolgen voor de held van de serie.

Todd Alquist (Jesse Plemons)

Todd is een van de meest verontrustende personages in de serie. Hij oogt rustig en normaal, maar hij kan uitpakken met extreem gewelddadige daden zonder het minste spijt te hebben. Jess Plemons levert uitstekend werk met deze vertolking.

Bekijk de 5 seizoenen van 'Breaking Bad' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top