Bekijk 'No Hard Feelings' met Jennifer Lawrence vanaf nu in de Proximus VOD-catalogus

Films | In 'No Hard Feelings' speelt Jennifer Lawrence de rol van Maddie, een failliete Uber-chauffeur die reageert op een advertentie van ouders die op zoek zijn naar een vrouw om hun verlegen zoon te ontmaagden. Ook al lijkt het uitgangspunt van deze komedie grotesk, toch is dit alles geïnspireerd op een waargebeurd verhaal!

Door Pickx

Deel dit nieuws

'No Hard Feelings' vertelt het verhaal van Maddie Barker (Jennifer Lawrence), een 32-jarige Uber-chauffeur en barvrouw die grote schulden torst nadat ze een huis van haar moeder geërfd heeft. Ze kan de belastingen op het huis niet meer betalen en verliest zo haar auto. In haar wanhoop om financiële stabiliteit te vinden, bezoekt ze de zoekertjeswebsite Craigslist. Daar vindt ze de advertentie van een moeder die op zoek is naar een vrouw voor haar 19-jarige zoon Percy (Andrew Barth Feldman). Zij moet hem leren omgaan met meisjes, alcohol, feestjes en seks, om hem zo voor te bereiden op de universiteit. In ruil kan ze een oude auto krijgen.

Na enige twijfel reageert Maddie op de advertentie. Gaandeweg probeert ze hem te verleiden, aanvankelijk zonder veel succes. Naarmate ze dichter bij elkaar komen, stelt Percy zich open voor Maddie, begint hij verliefd op haar te worden en besluit hij zijn toekomstplannen te veranderen. Zijn ouders zijn overrompeld en Maddie moet een manier vinden om Percy opnieuw op andere gedachten te brengen. Ondertussen mag ze ook niets zeggen over haar financiële problemen. 'No Hard Feelings' is een knotsgekke komedie waarvan het verhaal gebaseerd is op een bijzonder belachelijk uitgangspunt. Maar naarmate het verhaal vordert, neemt de film een ontroerende en onverwachte wending.

Waargebeurd

Hoe vergezocht het ook mag lijken, het uitgangspunt van de film was geïnspireerd op een echt Craigslist-zoekertje die een van de filmproducenten, Naomi Odenkirk (de partner van Bob Odenkirk), tegenkwam. De producer legde uit dat ze de advertentie tegenkwam in de sectie "Casual Encounters" (die momenteel niet meer bestaat) en deze vervolgens deelde met haar producer-collega Marc Provissiero. Toen hij het idee goedkeurde, stuurden ze een voorstel voor een scenario naar regisseur Gene Stupnitsky ('Good Boys').

Toen de regisseur het zoekertje las, vroeg hij zich af welke actrice de rol van de vrouw zou kunnen spelen die op zo'n aanbod zou ingaan. Hij dacht onmiddellijk aan zijn vriendin Jennifer Lawrence. Vervolgens heeft Stupnitsky de tekst aan Lawrence laten zien, die naar verluidt bijna verging van het lachen. Dat was voor Stupnitsky en John Phillips het teken om meteen aan de slag te gaan met het script.

Hoewel 'No Hard Feelings' deels gebaseerd is op een zoekertje dat werkelijk is gepubliceerd, blijft het een feit dat alle andere elementen van de film fictie zijn. Voor zover bekend, heeft niemand ooit op de Craigslist-advertentie gereageerd. Je kan er dus op vertrouwen dat het personage Maddie, evenals Percy en zijn ouders (Matthew Broderick en Laura Benanti) volledig fictieve personages zijn.

'No Hard Feelings' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus

Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top