James Marsden, een veelzijdige acteur met diverse rollen op zijn palmares

Films | James Marsden heeft deze maandag Abraham gezien. De nu 50-jarige acteur heeft een flink palmares opgebouwd in de afgelopen jaren, met een breed en veelzijdig scala aan rollen in films en televisieseries. Komedie, drama, sciencefiction of familiefilms: niets kost Marsden te veel moeite. Pickx bekijkt enkele van zijn beste rollen door de jaren heen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cycloop

James Marsden veroverde zijn plaats in het superheldenfilmuniversum door de rol te spelen van Scott Summers, ook wel bekend als Cyclops, in de 'X-Men'-franchise. De acteur wist dit iconische stripboekpersonage op een charismatische en geloofwaardige manier neer te zetten. Hij vertolkte de rol vier keer, van 2000 tot en met 2014.



Teddy Flood

In de populaire HBO-serie 'Westworld' speelt Marsden de rol van Teddy Flood, een gastheer in een futuristisch pretpark die ervaringen biedt aan gasten die op zoek zijn naar plezier en gevaar. Zijn karakter evolueert gedurende de serie, waardoor Marsden de kans krijgt om een zeer complex personage te spelen.



Richard White

Marsden vertolkt in 'Superman Returns' uit 2006 de rol van Richard White, de echtgenoot van Lois Lane. Wanneer Superman uitzoekt of zijn thuisplaneet Krypton vernietigd is, kiest Lois Lane in zijn afwezigheid voor een stabiel leven met Richard White. Wanneer Superman terugkeert naar onze planeet, ontdekt hij dat zijn liefde voor Lois onbeantwoord blijft. 



Prins Edward

Marsden demonstreerde zijn talent voor romantische komedie door de rol van prins Edward te spelen in de film 'Enchanted' uit 2007. Zijn charme en gevoel voor humor zorgden ervoor dat de film een ??hit werd bij het publiek. Een rol die hij 15 jaar later hernam in het vervolg op deze film.

Ontdek ‘Enchanted’ op Disney+ vanaf nu, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 



Tom Wachowski

Recent kon je Marsden aan het werk zien in 'Sonic The Hedgehog', waar hij Tom Wachowski speelde, een sheriff uit een kleine stad die bevriend raakt met Sonic, de mascotte van de videogame. Zijn optreden droeg bij aan het succes van de film bij gezinnen.



James Marsden blijft indruk maken op het publiek met zijn veelzijdigheid en talent. Of het nu gaat om superhelden-, romantische komedie- of sciencefictionrollen, hij blijft een van de meest geliefde en gerespecteerde acteurs uit de filmindustrie dankzij zijn vermogen om een verscheidenheid aan gedenkwaardige personages tot leven te brengen.

‘Sonic The Hedgehog 2’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top