De vernieuwde jurytafel van 'The Voice Kids'

Series | Op VTM start vanavond een nieuw seizoen van ‘The Voice Kids’, met tien jonge zangtalenten die bij de Blind Auditions een coach hopen te vinden. Van de vier coaches zijn er dit seizoen twee nieuwe bij. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Negenjarigen die loepzuiver zingen, kinderen die zichzelf begeleiden op de piano, tieners die uithalen als professionals en de jury/coaches ademloos achterlaten… ‘The Voice Kids’, de zangwedstrijd voor deelnemers die nog te jong zijn voor de volwassen versie van het format, staat garant voor verrassende momenten. Wie de zangtalenten van morgen nu al wil leren kennen, kan vanavond om 20u35 terecht bij VTM. De coaches van dit jaar, en dus de samenstellers van de vier teams, zijn Laura Tesoro, Pommelien Thijs, Metejoor en Coely

Laura Tesoro is erbij sinds het derde seizoen, dat uitgezonden werd in 2016. Dat was nog maar een paar jaar na haar eigen doorbraak in ‘The Voice’. Ze deed in 2014 mee aan de derde editie van ‘The Voice van Vlaanderen’ en strandde op de tweede plaats in de finale, maar wist daarna wel een mooie zangcarrière uit te bouwen. In 2016 werd ze coach, maar vertegenwoordigde ze bijvoorbeeld ook ons land op het Eurovisiesongfestival. In de volwassen versie van het programma is ze sinds 2021 de zogenaamde vijfde coach, die afvallers kan oppikken. Het wordt het vijfde seizoen waarin Laura een team mag samenstellen. Ze wist tot nu toe nog niet te winnen, maar zal er vast op gebrand zijn om dit jaar de hoofdvogel af te schieten.

Joris van Rossem, ofwel Metejoor, is er voor de tweede keer bij. In het vorige seizoen nam hij Marie-Emilie en Jinthe mee naar de finale, maar zijn team slaagde er niet in om te winnen. Net als die van Laura Tesoro begon de carrière van Metejoor bij ‘The Voice van Vlaanderen’, ook al stond hij er zelf nooit op het podium. Hij ging mee met zijn zus Lisa, die auditie deed, maar had zelf te veel plankenkoorts om op het podium klimmen. Achter de schermen leerde hij wel de producer Hans Francken kennen, die zijn talent zag en met hem begon samen te werken. In 2016 bracht hij zijn eerste single uit en won hij de award voor Beste Doorbraak bij Radio2 Zomerhit, en de rest is geschiedenis.

Nieuwelingen

Voor Pommelien Thijs is het de eerste keer dat ze een team mag coachen. De zangeres is sinds haar zeer gesmaakte hoofdrol in de Ketnet-serie ‘#LikeMe’ immens populair geworden. Op amper 22-jarige leeftijd heeft ze intussen drie MIA’s (Doorbraak, Solo Vrouw, Hit van het Jaar), de Radio2 Zomerhit (met ‘Erop of eronder’) en drie nummer één-hits op haar naam. Bij de jeugd wordt ze op handen gedragen, dus we kunnen ons nu al voorstellen dat haar team snel gevuld zal zijn. Selectief omdraaien tijdens de audities is de boodschap!

Of zorgt Coely voor de verrassing dit seizoen? Ook voor haar is het de eerste keer dat ze in de ronddraaiende stoelen van de ‘The Voice’-coaches mag plaatsnemen. Ze is al lang geen onbekende meer in het Vlaamse muziekcircuit, en ook ver daarbuiten heeft ze een goede reputatie. Al in 2012 bestormde ze de ether met haar eerste single, een jaar later stond de nog piepjonge Coely in het voorprogramma van artiesten als Kanye West en Kendrick Lamar. Nadat ze in 2018 twee MIA’s won (Urban en Solo Vrouw) en wereldwijd tourde met haar debuutalbum ‘Different Waters’, drukte ze even de pauzeknop in. Maar nu is ze weer in volle glorie terug. Afgelopen zomer was ze niet weg te denken van de festivalpodia en singles als ‘Run It Up’ en ‘Alive’ waren schoten in de roos. Ze vertegenwoordigt de hiphopkant van de jurytafel, maar bewees al meermaals dat ze ook met pop meer dan aardig uit de voeten kan. Denk bijvoorbeeld maar aan haar derde plaats in ‘The Masked Singer’.

Bekijk ‘The Voice Kids’ op vrijdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top