Weet je waar Groot toe in staat is in 'Guardians of the Galaxy'?

Films | Sinds het einde van James Gunns filmreeks 'Guardians of the Galaxy' vragen fans zich af wat het lot is van Groot, een van de meest populaire personages van de franchise. De buitenaardse boom is een van de meest innemende personages in het Marvel-universum geworden en bezit op de koop toe een lange reeks superkrachten. In de 'Guardians of the Galaxy'-films zie je slechts enkele van Groots talenten, in de stripverhalen beschikt hij over nog veel meer superkrachten. Hou je dus vast aan de takken van de bomen, want Pickx gaat je een opsomming brengen van al zijn superkrachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dendrokinese

Dit is de belangrijste superkracht van Groot. Het woord 'dendrokinese' ("dendrokinesis" in het Engels) werd speciaal voor dit Marvel-personage verzonnen. Het betekent dat je de mogelijkheid hebt om alle soorten bomen en vegetatie naar wens te manipuleren. We denken dan bijvoorbeeld aan een boom doen vliegen of aansturen met de kracht van je gedachten. In feite kan je deze superkracht vergelijken met de krachten van Magneto, die metaal kan manipuleren.

Regenereren

Aan het einde van de eerste 'Guardians of the Galaxy'-film offerde Groot zichzelf heldhaftig op voor zijn kameraden, wat menige fan tot tranen toe bewoog. Gelukkig is zijn lichaam geheel plantaardig en kan hij zichzelf genezen. Zelfs als zijn lijf wordt verbrijzeld, kan Groot overleven en een nieuw lichaam creëren. Zoals elke plant kan hij eindeloos herplant worden, mits er aarde, water en licht is. Het duurt een paar weken voordat de eerste scheut verschijnt. Bovendien krijgt Groot pas in het laatste deel zijn volwassen lengte van vier meter terug. Doorheen de andere films zagen we hem groeien van een klein takje dat danst op de grootste hits van de Jackson 5 tot een tiener die videogames speelt. We kunnen besluiten dat zijn regeneratieve krachten indrukwekkender zijn dan die van Wolverine!Onverwoestbaar

Zijn kracht om zichzelf te regenereren maakt Groot al bijna onverwoestbaar. We mogen echter niet vergeten dat deze superheld een lichaam van hout heeft. Zoals bekend kan dit materiaal beschadigd worden door vocht, termieten, vuur en gereedschap zoals een bijl. Voor Groot is dit niet het geval, want zijn bast is sterker dan alle metalen in het universum. Zijn lichaam is gemaakt van een materiaal dat sterk genoeg is om de meeste wapens te weerstaan. Het is ook immuun voor zeer hoge en zeer lage temperaturen. Met zijn lichaam kan hij zich zonder hulpmiddelen door de ruimte bewegen, want de kou of de hitte kan hem geen kwaad doen.

Groot is bovendien erg sterk, hij kan extreem zware voorwerpen tot ruim 100 ton tillen. In de filmreeks is hij de machtigste bewaker van de melkweg en kan met één enkele slag zijn tegenstanders uitschakelen.Vliegen in de ruimte

Bomen zijn de longen van de aarde: ze zetten via fotosynthese koolstofdioxide om in zuurstof en glucose. Dat Groot als een uit de kluit gewassen boom geen zuurstof nodig heeft, is dus handig meegenomen wanneer hij door de ruimte moet vliegen. De eerste keer dat Groot dit talent heeft laten zien, was in een 'Guardians of the Galaxy'-strip uit 2015. Daarin volgen we Groots solo-avonturen en leren we meer over zijn verrassende capaciteiten.Bioluminositeit

In de eerste 'Guardians of the Galaxy'-film is er een scène waarin Drax, Gamora, Quill en Groot het ruimteschip verlaten en het ongelooflijk donker is. Onze houten held weet hier een pasklare oplossing voor: hij laat plotseling honderden vuurvliegjes uit zijn hand los om de landingsplaats te verlichten. Opmerkelijk is dat hij deze superkracht nooit in de strips heeft laten zien.

Flexibiliteit

Net zoals Mr. Fantastic kan ook Groot zijn ledematen zo ver mogelijk strekken als hij wil, dankzij zijn regeneratief vermogen, maar ook dankzij zijn flexibel lichaam. Net zoals de elastische man kan hij in een oogwenk terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm. Dankzij zijn takken kan hij zijn grootte naar eigen wens manipuleren. Hij is ook in staat om meerdere takken bij te laten groeien zodat hij altijd een hand vrij heeft.Telepathie

Groots woordenschat beperkt zich niet alleen tot "Mijn naam is Groot". Hij heeft ook een eigen manier van communiceren die complex en voor het menselijk oor onverstaanbaar is. Bovendien lijkt Rocket Raccoon de enige te zijn die Groot begrijpt. De twee vrienden communiceren ogenschijnlijk op een telepathische manier. We komen in de 'Guardians of the Galaxy'-franchise ook te weten dat Groot zeer intelligent is: hij zou meer intelligentie hebben dan Albert Einstein, Yoda en wetenschapper Bill Nye tesamen. In het laatste deel van de strips bevindt onze held zich op een feestje met de X-Men. De enige die het geluid van Groots stem hoort is Jean Grey, die over telepathische en telekinetische superkrachten beschikt.

Ontdek 'Guardians of the Galaxy' op Disney+ vanaf nu, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top