Wat mogen we binnenkort verwachten van Angelina Jolie?

Films | Vanavond kan je Angelina Jolie zien schitteren in de spannende actiefilm ‘Wanted’ op VTM 2. De actrice is een filmster pur sang en als ze een een nieuwe hoofdrol te pakken heeft, is dat altijd iets om naar uit te kijken. Daarom blikt Pickx al even vooruit op de projecten die ze momenteel in de steigers heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maria

De Chileense regisseur Pablo Larraín is bekend als de maker van zeer kwalitatieve biopics – waarin hij gewoonlijk ook wat fantasie verwerkt – zoals ‘Neruda’ (over poëet Pablo Neruda), ‘Jackie’ (over first lady Jackie Kennedy) en ‘Spencer’ (over prinses Diana). Logisch dus dat er reikhalzend uitgekeken wordt naar zijn volgende biopic. Dat wordt ‘Maria’, met Angelina Jolie in de rol van de begenadigde operazangeres Maria Callas.

De sopraan, die nog steeds wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke zangeressen ooit, stond bekend als een echte diva. Haar leven en carrière werden gekenmerkt door turbulentie, schandalen en familiale perikelen en in de latere jaren van haar carrière was de kwaliteit van haar stem vaak het onderwerp van discussie. Een eindeloos fascinerende artieste die het verdient om een schitterende biopic te krijgen. Het is dan ook niet de eerste keer dat er een film verschijnt over de zangeres. De film van Larraín zou vooral focussen op de laatste jaren voor haar dood in 1977, op 53-jarige leeftijd.

Deze film werd in oktober 2022 voorgesteld en haalde een rondje financiering op in Cannes dit jaar, waar het een van de meest prestigieuze en gewilde projecten in het circuit was. Wanneer we ‘Maria’ in de zalen mogen verwachten, weten we nog niet.

Every Note Played

‘Every Note Played’ is een roman van Lisa Genova, die eerder scoorde met ‘Still Alice’. Dat boek werd verfilmd in 2014 met Julianne Moore in de hoofdrol, die een Oscar won voor haar prestatie. En nu zal ook ‘Every Note Played’ verfilmd worden met Angelina Jolie en (hoogstwaarschijnlijk) Christoph Waltz (‘Inglourious Basterds’) in de hoofdrollen.

Het verhaal draait rond de bekende pianovirtuoos Richard, wiens schitterende carrière plots een halt toegeroepen wordt. Hij heeft namelijk ALS, de neurodegeneratieve spierziekte waarbij het motorisch systeem aftakelt. Zijn ex-vrouw is pianoleerkracht Karina, die het mislukte huwelijk niet van zich af kan zetten en voelt dat ze vastzit in het leven. Wanneer de ziekte van Richard steeds verder vordert, wordt Karina met tegenzin zijn verzorgster.

‘Every Note Played’ wordt verfilmd door regisseur Björn Runge, bekend van pakkende dramafilms als ‘The Wife’ en ‘Daybreak’. Hij lijkt dus zeker de geschikte persoon om het emotionele verhaal naar het grote doek te brengen. Aanvankelijk werd gezegd dat de film in 2023 zou verschijnen, maar door enkele veranderingen achter de schermen is de release vooruit geschoven.

Maleficent 3

Maleficent, dat is de boze heks uit het sprookje Doornroosje. Angelina Jolie vertolkte het personage intussen al tweemaal, in ‘Maleficent’ en ‘Maleficent: Mistress of Evil’. Die films leggen de nadruk niet op Doornroosje, maar wel op de heks, die in deze films niet zomaar een kwaadaardige toverkol is, maar wel de beschermster van een natuurgebied dat belaagd wordt door het nabijzijnde koninkrijk. Haar daden worden begrijpelijk en ze krijgt de kijker zelfs aan haar kant.

De eerste twee films waren een succes, en dus wordt er gewerkt aan een vervolg. Dat werd al aangekondigd in het najaar van 2021, het scenario zou geschreven worden door Linda Woolverton (‘Beauty and the Beast’, ‘The Lion King’) en Evan Spiliotopoulos (‘Hercules’). Angelina Jolie hintte enkele maanden later tijdens een interview ook dat ze terug zal keren als Maleficent. Of ook Elle Fanning (als Aurora, de schone slaapster) en Harris Dickinson (prins Phillip) terugkeren in het derde deel, is nog niet bevestigd. Ook over het verhaal wordt voorlopig in alle talen gezwegen. Wanneer we ‘Maleficent 3’ mogen verwachten, is nog koffiedik kijken.

Ontdek 'Maleficent' en de sequel op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Bekijk ‘Wanted’ op zaterdag om 23u op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top