Bekijk nu 'Love at First Sight' op Netflix: dit zijn de mooiste liefdesscènes uit de filmgeschiedenis

Films | Vanaf 15 september kan je op Netflix kijken naar de meeslepende romcom 'Love at First Sight'. Voor Pickx is dit een goede gelegenheid om terug te blikken op enkele van de mooiste scènes uit de filmgeschiedenis waarin twee personages verliefd op elkaar worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Love at First Sight (2023)

Een jonge vrouw genaamd Hadley Sullivan (Haley Lu Richardson) ontmoet Oliver (Ben Hardy) op een luchthaven. Toevallig zitten ze naast elkaar op dezelfde vlucht van New York naar Londen, maar het lot is onverbiddelijk: bij de grenscontrole in Londen verliezen ze elkaar. Het is maar de vraag of ze elkaar ooit weer zullen ontmoeten.

Deze romantische komedie van regisseur Vanessa Caswill is gebaseerd op het boek 'The Statistical Probability of Love at First Sight' van auteur Jennifer E. Smith uit 2011. Zoals de naam al doet vermoeden, vertelt deze film het verhaal van een ontluikende liefde tijdens een vlucht van New York naar Londen. Net zoals in de film verliezen de twee hoofdpersonages elkaar uit het oog in het boek, maar geven ze de hoop niet op om elkaar terug te vinden.

Ontdek ‘Love at First Sight’ vanaf 15 september 2023 op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

De aquariumscène in ‘Romeo + Juliet’ (1996)

In deze film is Verona Beach, een wijk van Los Angeles, het strijdtoneel van een bloedige vete tussen twee families: de Montagues en de Capulets. Wanneer die laatste familie een feest geeft, valt Romeo (Leonardo DiCaprio) en zijn neef Mercutio (Harold Perrineau) het huis van hun rivalen ongevraagd binnen. Op het feest ontmoet hij Julia (Claire Danes) en wordt halsoverkop verliefd op haar. De twee geliefden beginnen al gauw in een verboden en vooral gevaarlijke romance.

Baz Luhrmann legt in deze tragedie uit 1996 als geen ander vast hoe liefde op het eerste gezicht eruit ziet. Nadat Romeo Montague is uitgenodigd voor het feest van de Capulets en daar binnenkomt, geraakt hij gefascineerd door een aquarium. Maar het zijn niet de vissen die hem aantrekken, maar wel de mooie Julia die erachter staat. De twee jonge mensen observeren elkaar vervolgens door het glas van het aquarium, ontroerende beelden die in het geheugen van menig cinemaliefhebber gegrift staan.

‘Romeo + Juliet’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug

De dansscène in 'West Side Story' (1961)

In een ruige wijk van New York staan twee jongerenbendes elkaar naar het leven: de Jets, witte Amerikanen onder leiding van Riff (Russ Tamblyn), en de Sharks, Puerto Ricaanse immigranten met leider Bernardo (George Chakiris) op kop. Tijdens een dansfeest ontmoet Maria (Natalie Wood), de zus van Bernardo, Tony (Richard Beymer). Hij was vroeger de bendeleider van de Jets. Ze worden langzaamaan verliefd op elkaar, maar moeten toekijken hoe hun clans in een steeds heviger strijd verwikkeld raken. Deze rivaliteit kan niet anders dan uitmonden in geweld, zoals we op het einde van de film kunnen zien.

Ondanks dat 'West Side Story' geen een-op-een-vertaling is van 'Romeo en Julia', hebben de scenaristen zich serieus laten inspireren door het bekendste werk van Shakespeare. In deze geweldige klassieke muzikale komedie zijn de geliefden een jonge witte Amerikaan genaamd Tony en Maria, een mooie Puerto Ricaanse vrouw. Deze twee voelen zich, ondanks de vijandigheid tussen hun twee rivaliserende bendes, onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. Terwijl ze tijdens een dans schalkse blikken uitwisselen, lijken ze zich niet meer bewust te zijn van hun omgeving. Ze raken door elkaar gehypnotiseerd en beginnen een intieme dans.

Een ongewone romance in ‘Titanic’ (1997)

Op 10 april 1912 werd de RMS Titanic, toen het grootste en modernste schip ter wereld, in de vaart genomen. Het luxeschip had de naam onzinkbaar te zijn, maar al gauw na de afvaart uit de Britse haven Southampton zou blijken hoe hard de eigenaar het lot heeft getart met deze reputatie. In de nacht van 14 op 15 april kwam het passagiersschip in aanvaring met een ijsberg, die de romp aan stuurboordzijde zwaar beschadigde. Wat volgde, was een van de zwaarste scheepsrampen uit die tijd.

In de film zien we hoe Jack (Leonardo DiCaprio), een arme kunstenaar, en Rose (Kate Winslet), een jonge aristocrate, verliefd worden tijdens de gedoemde reis. De Titanic was het decor voor een van de mooiste liefdesverhalen die ooit in de bioscopen zijn verschenen. Jack voelt zich onmiddellijk aangetrokken tot de ietwat verwaande Rose, die als eersteklas passagier op de Titanic reist. Rose kijkt uit over de oceaan en verlangt ernaar vrij te zijn van haar liefdeloze levensstijl en betrokkenheid. Hoewel zijn vrienden volhouden dat hij geen enkele kans bij haar zal maken, is Jack te geboeid door Rose om zich door een klasseverschil tegen te laten houden. Wat volgt is een passionele liefdesrelatie die zijn gelijke niet kent in de filmgeschiedenis.

‘Titanic’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

De ontmoetingsscène in ‘Sleepless in Seattle’ (1993)

In deze romcom maken we kennis met Sam (Tom Hanks) en zijn zoon Jonah (Ross Malinger). Op een avond belt Jonah naar een radioprogramma en vraagt zijn vader Sam om te vertellen hoezeer hij zijn overleden vrouw mist. Een van de luisteraars is Annie (Meg Ryan), een briljante journaliste die op het punt staat met Walter (Bill Pullman) te trouwen. Sams verhaal raakt Annie diep en ze besluit hem een brief te sturen, die ze evenwel niet verstuurt. Later ontmoeten ze elkaar enkele keren toevallig, waardoor ze zich steeds meer tot elkaar aangetrokken voelen.

Hoewel hun paden elkaar in deze romantische komedie verschillende keren kruisen, ontmoeten Sam en Annie elkaar pas bewust in de onvergetelijke slotscène van de film. Met de hulp van Sams zoon belanden ze op Valentijnsdag bovenop het Empire State Building. Ze weten allebei dat het gek en onrealistisch is om verliefd te worden op iemand die je nauwelijks kent, maar ze geven elkaar toch een kans. De chemie tussen de twee hoofdrolspelers spat in deze scène van het scherm af.

‘Sleepless in Seattle’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top