Vijf iconische personages uit ‘American Horror Story’

Series |

‘Delicate’, het twaalfde seizoen van ‘American Horror Story’, verschijnt op 20 september. We blikken terug op vijf van de meest memorabele personages uit de elf seizoenen van de horror-anthologieserie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lana Winters

Sarah Paulson is een sleutelfiguur in de serie. De actrice heeft een groot aantal personages gespeeld, en een van de meest memorabele is Lana Winters in ‘Asylum’ – vaak genoemd als het beste seizoen van de reeks. Lana is een sterke, ambitieuze vrouw. Ze is een journaliste die de gebeurtenissen in Briarcliff Manor, een psychiatrische instelling, onderzoekt. Maar uiteindelijk wordt ze er zelf opgenomen wanneer ze op het punt staat de geheimen te ontdekken.

Kai Anderson

Kai Anderson, gespeeld door Evan Peters, een andere vaste gast in de serie, verschijnt in het seizoen ‘Cult’. Aanvankelijk is hij een typische internettrol, maar na de overwinning van Donald Trump in de verkiezingen van 2016 wordt hij moediger en begint hij zijn eigen sekte op te richten. Charmant, charismatisch en een meester in de kunst van manipulatie, vindt hij gemakkelijk nieuwe rekruten en laat hij zijn beweging groeien. Hij is racistisch, seksistisch, heeft een enorm ego en wil chaos verspreiden om de wereld over te nemen.

The Countess

Lady Gaga schittert als Elizabeth, de betoverende, 112 jaar oude, glamoureuze vampier in ‘Hotel’. De gravin bezit en woont in het sinistere Hotel Cortez en voedt zich met het bloed van haar gasten om in leven te blijven. Van buitenaf lijkt ze een koud, moordlustig wezen, maar gedurende het seizoen ontdekken we dat haar karakter veel complexer is dan ze lijkt en dat ze in wezen een vrouw met een gebroken hart is, veroordeeld tot een eeuwig leven.

Tate Langdon

In ‘Murder House’ zien we Evan Peters in de rol van Tate Langdon, zijn eerste personage in de serie en misschien wel het meest interessante. Met zijn vreselijke ouders en zijn jeugd in een huis dat de definitie van het kwaad is, heeft Tate nooit echt een kans gekregen om goed te zijn. Op het eerste gezicht is hij een jongen met psychiatrische problemen, maar hij blijkt een geest te zijn die wordt gemanipuleerd door het Murder House.

Twisty

Twisty, een memorabel personage uit ‘Freak Show’, wordt gespeeld door John Carroll Lynch. Een in ongenade gevallen clown die zelfmoord probeerde te plegen nadat er valse geruchten over hem werden verspreid. Met zijn donkere ogen, bebloede voorhoofd en masker dat zijn ondergezicht bedekt, is hij de perfecte angstaanjagende moordlustige clown. Zijn misdaden werden zo berucht dat ze leidden tot een reeks stripverhalen en actiefiguren, die later te zien waren in ‘Cult’.

Ontdek de eerste 11 seizoenen van 'American Horror Story' nu op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top