‘The Expatriate’: een internationale actiethriller waarin België centraal staat

Films |

Op VTM2 kan je vrijdagavond genieten van de Canadees-Belgische actiethriller ‘The Expatriate’ van de Duitse regisseur Philipp Stölzl. De film speelt zich af en werd grotendeels opgenomen in België, en in de cast zien we dan ook een aantal landgenoten aan het werk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ben Logan, een alleenstaande vader en voormalig CIA-agent, verhuist met zijn tienerdochter Amy naar België, waar hij aan de slag gaat bij een technologiebedrijf. Op een dag brengt Ben zijn baas op de hoogte van een fout van een collega. Korte tijd later merkt Ben dat binnen het bedrijf al zijn gegevens en bestanden zijn gewist zodat het lijkt alsof hij daar nooit heeft gewerkt. Ben gaat op zoek naar antwoorden, maar werkt zichzelf en Amy zo alleen maar in grotere moeilijkheden. Zo komen ze onder meer in het vaarwater van de Belgische politie terecht…

De eerste scènes werden opgenomen in Antwerpen, daarna verhuisde de film naar Brussel. De meeste actiescènes werden opgenomen in het metrostation Beurs, het Noordstation, het Justitiepaleis en Hotel Metropole. In een interview zei hoofdrolspeler Aaron Eckhartdat de film in België werd opgenomen omdat ze de internationale gemeenschap als figuranten nodig hadden. België is een smeltkroes van culturen, waardoor het een goede plek is om opnames te maken met mensen van verschillende nationaliteiten. ‘The Expatriate’ wordt in die zin vaak vergeleken met ‘Taken’ en ‘The Bourne Identity’.

Ook de cast van de film is zeer internationaal. Hoofdpersonage Ben Logan wordt vertolkt door de Amerikaan Aaron Eckhart – onder meer bekend van zijn rol als Harvey Dent in de Batman-film ‘The Dark Knight’. Naast hem zien we echter een hele reeks Canadese én Europese acteurs op het scherm verschijnen, met onder hen ook een aantal Belgen. Zo zien we onder meer Antwerpenaar Ronnie Commissaris, die je misschien herkent als Hendrik Suys uit ‘Familie’, in de cast opduiken. Naast hem spelen onder anderen ook de uit Henegouwen afkomstige Eric Godon – die al verscheen in Vlaamse producties als ‘Flikken’, ‘Windkracht 10’ en ‘Aspe’ – en de Belgisch-Marokkaanse Yassine Fadel een rol in ’The Expatriate’.

Bekijk ‘The Expatriate’ op vrijdag om 23u00 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top