‘The Other Black Girl’ (Disney+) stelt racisme aan de kaak

Series | ‘The Other Black Girl’, een gloednieuwe serie gebaseerd op de gelijknamige roman van Zakiya Dalila Harris, is vanaf vandaag beschikbaar op Disney+. Dat mysterieuze en intrigerende verhaal klaagt racisme aan in de zakenwereld. Dit is wat je moet weten over ‘The Other Black Girl’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nella Rogers werkt als redactioneel assistente bij de New Yorkse uitgever Wagner Books en is de enige zwarte werknemer van het bedrijf. Wanneer Hazel-May McCall wordt aangeworven, ook een zwarte vrouw en ook als redactioneel assistent, denkt Nella een bondgenoot te hebben gevonden. Maar hoewel Hazel haar lijkt te steunen, merkt Nella toch dat er iets vreemds aan de hand is. Al snel heeft ze het gevoel dat ze uitgesloten wordt. Geeft Hazel haar opzettelijk slecht advies? En praat ze achter haar rug met collega’s? En wie stuurt briefjes naar Nella met de boodschap dat ze beter haar ontslag zou indienen? Nella begint te graven in het verleden van Wagner Books en ontdekt meer dan ze ooit had kunnen denken.

The Other Black Girl’ combineert mysterie en horrorelementen met satire en een boodschap over sluimerend racisme in veel grote bedrijven. Auteur Zakiya Dalila Harris baseerde het verhaal op haar eigen ervaringen als redacteur bij de uitgeverij Knopf Doubleday, dat deel uitmaakt van Penguin Random House. In de drie jaren die ze daar doorbracht, was ze vaak het mikpunt van microagressies en discriminatie omdat ze een zwarte vrouw was en had ze het gevoel dat ze bij niemand terecht kon met haar beslommeringen.

Ze besloot haar ervaringen dan maar neer te pennen in een boek. ‘The Other Black Girl’ was haar debuutroman en werd erg goed ontvangen bij de release in 2021. Publicaties als Washington Post en The Guardian schreven lovende recensies.

Cast en crew

Nog voor het boek verscheen, werd al nagedacht over een verfilming in de vorm van een televisieserie. Harris schreef de adaptatie samen Rashida Jones, die we als actrice vooral kennen van ‘The Office’ en ‘The Social Network’ en die de Grammywinnende documentaire ‘Quincy’ maakte over haar vader, muziekproducent Quincy Jones. Jones schreef ook een van de meest memorabele afleveringen van ‘Black Mirror’: ‘Nosedive’. Harris en Jones treden ook op als uitvoerende producenten van de serie.

De hoofdrol in de serie is voor actrice Sinclair Daniel, die we aan het werk konden zien in de horrorfilm ‘Insidious: The Red Door’. Hazel wordt vertolkt door Ashleigh Murray, die vooral furore maakte in de serie ‘Riverdale’. Andere castleden zijn Brittany Adebumola, Hunter Parrish, Bellamy Young, Eric McCormack en Brian Baumgartner.

Ontdek 'The Other Black Girl' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top