De toekomstige Rode Duivels: Madi Monamay, de toekomstige patron van de Belgische defensie?

Sport | De redactie van Pickx werpt elke week een blik op een jong voetbaltalent dat in de toekomst mogelijk een rol zal spelen bij de Rode Duivels. Vandaag is het de beurt aan Madi Monamay.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Madi Monamay is op 17-jarige leeftijd een van de grote talenten van het Belgische voetbal. De verdediger staat onder contract bij de Duitse eersteklasser Bayer Leverkusen. Daar hoopt hij zich verder te ontwikkelen en door te groeien naar het eerste elftal. Uiteraard zijn de Rode Duivels een van de grote doelen in zijn carrière, maar de weg is nog lang.

KRC Genk baalde

Monamay speelde in de jeugd voor Irlemont, Leuven en Racing Genk. Bij die laatste club hadden ze heel veel vertrouwen in hem, maar in de zomer van 2022 besloot hij om in te gaan op het voorstel van Bayer Leverkusen. Dat kwam hard aan in de Cegeka Arena.

De jongeling maakte furore binnen de jeugdafdeling van Genk en velen aanzien hem als een van de grootste verdedigende talenten van het land. Het talent koos voor Leverkusen omwille van het feit dat de Bundesliga een stap hogerop is. Er is bovendien het financiële luik en het feit dat Xabi Alonso een trainer is die kansen durft geven aan jonge talenten. Zo mocht Monomay tijdens de laatste wedstrijd van vorig seizoen al plaatsnemen op de bank tijdens de Bundesliga-wedstrijd tegen VfL Bochum. Het was de volgende stap in zijn ontwikkelingsproces.

Een complete verdediger

Madi Monomay is voor zijn leeftijd al een vrij complete verdediger. Defensief staat hij zijn mannetje en hij is ook goed met de bal aan de voet. Hij durft in te schuiven en de jonge Belg is een speler die met het nodige zelfvertrouwen speelt. De speler wordt ook geprezen voor zijn leidinggevende capaciteiten.

Als verdediger is het ook mooi meegenomen als je verbaal aanwezig bent en je teammaats stuurt. De technisch vaardige speler is dan ook niet geheel toevallig de aanvoerder van de U17 van België.

Maakt hij zijn debuut?

De speler mocht in de voorbereiding al opdraven bij het eerste elftal, maar het is voorlopig nog wachten op zijn debuut in een officiële wedstrijd. Zal Xabi Alonso het Belgische talent dit seizoen laten debuteren in de Bundesliga? Met Noah Mbamba kreeg een andere jonge Belg ondertussen al minuten van de Spaanse trainer.

Bij Leverkusen hebben ze alvast veel vertrouwen in Monomay. Ze hopen dat hij de komende maanden en jaren progressie blijft boeken. Als Monomay zich op termijn in het team van Leverkusen weet te voetballen, staat de deur voor de Rode Duivels ook helemaal open. Achteraan is er immers wel nood aan wat extra concurrentie.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top