De vijftigste verjaardag van wijlen Paul Walker: dit zijn 's mans beste filmrollen

Films | Het is 12 september en als wijlen Amerikaanse acteur Paul Walker nog had geleefd, was hij vandaag vijftig jaar geworden. Ter gelegenheid van deze bijzondere datum blikt de redactie van Pickx terug op de beste filmrollen van de man.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar eerst vertellen we je enkele details over het leven van Paul Walker. Deze Amerikaanse acteur werd op 12 september 1973 geboren. Hij begon op redelijk jonge leeftijd met acteren en was in de jaren negentig te zien in de Amerikaanse televisiesoap ‘The Young and the Restless’. Eind jaren negentig speelde hij in enkele bescheiden films en brak in 2001 door met ‘The Fast and The Furious’. Hij werkte mee aan tientallen films en was in de jaren 2000 stevig aan het timmeren aan zijn Hollywoodcarrière. Daar kwam eind 2013 helaas een einde aan. Walker raakte toen betrokken bij een verkeersongeval waarin zowel hij als een vriend het leven lieten.

The Fast and the Furious

The Fast and the Furious’ (2001) is de film waarmee Paul Walker is doorgebroken. De acteur speelt in deze prent de rol van Brian O’Conner: een jonge politieagent die infiltreert in een bende die aan illegale straatraces doet. O’Conner moet bevriend raken met de baas van de bende, Dominic Toretto (Vin Diesel), om informatie los te weken, maar wordt verliefd op diens zus: Mia Toretto (Jordana Brewster).‘The Fast and the Furious’ (2001) groeide uit tot een succesvolle filmfranchise met maar liefst tien delen. Walker speelde in de allereerste film, maar was ook te zien in ‘2 Fast 2 Furious’ (2003), ‘Fast & Furious’ (2009), ‘Fast Five’ (2011), ‘Fast & Furious 6’ (2013) en ‘Furious 7’ (2015). Die laatste film was de allerlaatste keer dat Walker in een ‘The Fast and the Furious’-film was te zien. De Amerikaanse artiesten Wiz Khalifa en Charlie Puth creëerden ter gelegenheid van dit tragische feit een uniek nummer om Paul Walker te eren.

'The Fast and Furious: Tokyo Drift', ‘Fast and the Furious’ en 'Fast & Furious 7' is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Into the Blue

Jared Cole ontdekt samen met zijn vrienden een eeuwenoude en waardevolle gezonken schat in de zee rondom de Bahama’s. Ze willen de schat claimen, maar kruisen daarbij ook het pad van enkele drugsdealers die een verloren lading drugs willen recupereren. Paul Walker speelt de rol van Jared Cole: een Amerikaanse duiker die samen met zijn vriendin een zorgeloos leven leidt in de Bahama’s.

Met deze rol zette Paul Walker nogmaals zijn 'American posterboy'-gehalte in de verf en hij deed dat aan de zijde van actrice Jessica Alba. Deze twee acteurs zijn het gezicht van de film geworden.

'Into the Blue' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

The Death and Life of Bobby Z

Paul Walker speelt in deze film uit 2007 Tim Kearney, een voormalige Amerikaanse marinier die om een relatief klein misdrijf in de cel is beland. Hij raakt in de gevangenis betrokken bij de dood van een zware crimineel en vreest daardoor represailles. Gelukkig heeft de DEA-agent Grusza (Laurence Fishburne) iemand nodig die op de zopas overleden drugsdealer Bobby Z lijkt en diens identiteit moet overnemen. Dit kan de uitweg betekenen voor Kearny.

'The Death and Live of Bobby Z' was een film met een uniek verhaal en bevat uitstekende acteerprestaties van zowel Walker als Fishburne.

Hours

Nolan Hayes (Paul Walker) is een jonge Amerikaanse man die op de dag dat orkaan Katrina het Amerikaanse vasteland bereikt, vader is geworden. Het ziekenhuis waarin zijn vrouw is bevallen wordt overspoeld met water en de stroomvoorziening begeeft het. Zijn pasgeboren dochtertje heeft nog hulp nodig en dus probeert Nolan haar leven te beschermen tegen de omstandigheden, chaos en plunderaars die het ziekenhuis hebben getroffen.

‘Hours’ uit 2013 is de allerlaatste langspeelfilm waarvan Paul Walker de opnames had afgerond. De film verscheen enkele weken na zijn dood in de cinemazalen. Walker speelde in de prent een beschermende vader en had zich als acteur nog nooit van dergelijke kant getoond. Volgens de Amerikaanse krant The Los Angeles Times was 'Hours' een poging van Walker om zijn acteercarrière een andere richting uit te sturen.

The Lazarus Project

Deze film uit 2008 vertelt het verhaal van Ben Garvey: een ter dood veroordeelde bankovervaller die na zijn executie plotseling opnieuw wakker wordt en een klusjesman in een psychiatrisch ziekenhuis blijkt te zijn. Ben begrijpt niet hoe hij daar is terechtgekomen en ontdekt dat er vreemde dingen rondom hem gebeuren die hem vragen doen stellen.Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top