Films om in de gaten te houden op het Toronto International Film Festival

Films | De 48ste editie van het Toronto International Film Festival (TIFF) keert van 7 tot 17 september terug naar de Canadese stad. Benieuwd wat je ervan mag verwachten? Pickx stelt een paar films voor die je in de gaten wil houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dicks: The Musical

In deze muzikale komedie van Larry Charles ('Borat') volgen we het verhaal van twee zakenmannen die ontdekken dat ze een identieke tweeling zijn, maar gescheiden werden bij de geboorte. De ene woont bij zijn moeder, gespeeld door Megan Mullally, en de andere bij zijn vader, gespeeld door Nathan Lane. Ze besluiten hun ouders om de tuin te leiden zodat ze weer bij elkaar kunnen komen.

De film, de eerste musical van productiemaatschappij A24, wordt beschreven als "een queer puinhoop, met muziek". De film is geschreven door Josh Sharp en Aaron Jackson en is een bewerking van hun show 'Fucking Identical Twins'. Zij spelen dan ook zelf de hoofdrollen van de twee tweelingen in 'Dicks: The Musical'. Een opmerkelijke verschijning in de musical is Megan Thee Stallion, die haar eerste grote filmrol krijgt nadat ze onlangs een productiedeal met Netflix tekende.

The Boy and the Heron

Een ander groot evenement dat op TIFF wordt verwacht, is de presentatie van de nieuwste film van Hayao Miyazaki, medeoprichter van Studio Ghibli, die voor dit project uit zijn pensioen kwam! De 81-jarige regisseur van 'My Neighbor Totoro' en 'Princess Mononoke', wordt beschouwd als een van de meesters van de Japanse animatie. Fans waren dus teleurgesteld toen hij in 2013 aankondigde dat hij geen animatiefilms meer zou maken. Gelukkig bedacht hij zich niet lang daarna en besloot hij 'The Boy and the Heron' te maken.

De film is gebaseerd op de roman 'How Do You Live' uit 1937 van de Japanse auteur Genzaburo Yoshino. Het verhaal volgt een begaafde en populaire 15-jarige jongen, Koperu, die bij zijn oom gaat wonen na de dood van zijn vader. Terwijl zijn oom hem gedurende de hele roman levensadviezen geeft - in de vorm van aantekeningen over perspectief, spiritualiteit en maatschappelijke structuren - beslist de tienerprotagonist aan het eind hoe hij de rest van zijn leven wil leven. Naar verwachting zal Hayao Miyazaki's film geen strikte verfilming zijn van het boek, maar hier en daar wat creatieve vrijheid bevatten. Er is nog geen trailer onthuld, alleen een paar beelden en een teaser.

The New Boy

Nadat hij voor 'Samson & Delilah' de Camera d'Or won op het filmfestival van Cannes in 2009, en 'Sweet Country' uitbracht in 2017, keert de Australische regisseur Warwick Thornton na een afwezigheid van meer dan zes jaar terug met 'The New Boy'. De film speelt zich af in de jaren veertig en is losjes gebaseerd op de jeugd van de regisseur zelf.

'The New Boy' volgt het verhaal van een negenjarige Aboriginal weesjongen die naar een Australische katholieke kostschool wordt gestuurd. Daar wordt hij toevertrouwd aan de zorg van zussen Eileen (Cate Blanchett) en Mam (Deborah Mailman). De jongen vindt het moeilijk om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Hij is verbijsterd door de dagelijkse routine en rituelen van de zussen en komt te weten dat zuster Eileen een geheim heeft, wat het allemaal niet makkelijker maakt... Here

Ook de nieuwste speelfilm van de Belgische regisseur Bas Devos, 'Here', gaat in première in Toronto. De film is geselecteerd in de categorie Wavelengths, die de "gedurfde, visionaire en eigenzinnige stemmen" van de zevende kunst belicht.

'Here' vertelt het verhaal van Stefan (Stefan Gota), een Roemeense bouwvakker die in Brussel woont maar op het punt staat terug te keren naar zijn land van herkomst. Voor hij vertrekt, ontmoet hij Shuxiu (Liyo Gong), een Chinees-Belgische doctoraatsstudente gespecialiseerd in bryologie. Dit is de vierde langspeelfilm van de Belgische regisseur, na 'Violet' (2014), 'Hellhole' (2019) en 'Ghost Tropic' (2020). De Belgische première van 'Here' is gepland op het 50e Film Fest Gent, dat loopt van 10 tot 21 oktober.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top