Bockie De Repper komt thuis bij je eten in ‘Dat Eet Dan Gelukkig Zijn’

Films | Als er iets is dat Bockie De Repper graag doet, is het eten. Waar hij normaal gezien alle restaurants in Vlaanderen afschuimt, schuift hij in het tweede seizoen van 'Dat Eet Dan Gelukkig Zijn' zijn voeten onder tafel bij mensen thuis. Pickx vertelt je er meer over. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij heeft de volledige menukaart van ieder restaurant in ons land verorberd, dus Bockie De Repper mag zich zonder schroom een professionele tafelgast noemen. Maar net door al die ervaring in restaurants betwijfelt hij of de gewone Vlaming wel nog zelf in staat is om thuis een lekker gerechtje op tafel te toveren. Tijd dus om hem eraan te herinneren dat de gemiddelde mens wel degelijk omkan met potten en pannen. Hoe? Door het bij hen thuis te gaan proeven. 

Wim Opbrouck stuurt Bockie dus opnieuw op culinaire queeste door Vlaanderen in het tweede seizoen van ‘Dat Eet Dan Gelukkig Zijn’. Daarin belt de vlogger en televisiemaker aan bij mensen thuis om zijn neus in hun kookpotten én hun levensverhaal te steken. Bij welke Vlamingen mag Bockie zijn voeten onder de eettafel schuiven? Welke vereniging ontvangt Bockie met open armen tijdens de jaarlijkse mosselsouper? Ian Thomas, Ward Lemmelijn, Dominique Persoone, Nele Somers, Bart Tommelein en Sergio Quisquater: welke bekende koppen schotelen hem niet alleen een alledaags potje, maar ook een boeiend verhaal voor?

Tafelmanieren

Op maandag 4 september ging het tweede seizoen van start. Bockie liet zich dan ook meten van zijn 'beste' kant zien. Hij belandde in deze eerste aflevering in het Venetië van het Noorden: Brugge. Tijdens zijn eerste afspraak voelt Bockie zich misschien iets te hard thuis en laat hij zich niet meteen van zijn meest welgemanierde, beschaafde en beleefde kant zien.

Wanneer hij een Sprite aangeboden krijgt, is er één voorwaarde: hij mag de Sprite-challenge van op TikTok niet doen. In die challenge moet je de frisdrank in één teug leegdrinken en daarna een luide boer laten. Maar natuurlijk kan Bockie de kans niet laten liggen en gaat hij toch voluit voor de ad fundum én de boer. Zijn tafelgenoten doen gezellig mee. Dat belooft voor dit seizoen!

Bekijk ‘Dat Eet Dan Gelukkig Zijn’ elke maandag om 22u10 bij VTM en donderdag om 22u20 bij VTM 2, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top