Deze details heb je misschien gemist in 'The Nun'

Films | Het 'The Conjuring'-universum blijft zich uitbreiden en in 2018, na twee afleveringen gewijd aan de kwaadaardige pop Annabelle, kregen we er 'The Nun' bij. Het verhaal speelt zich af in het Roemenië van de jaren 1950 en focust op de mysterieuze zelfmoord van een non. Heb jij je ogen vaak verstopt achter je handen tijdens de film? Dan heb je deze details misschien gemist. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

'The Nun' volgt het gruwelijke verhaal van Zuster Irene (Taissa Farmiga), een jonge novice die door Vader Burke (Demian Bechir) naar het Vaticaan wordt geroepen om een mysterieuze zelfmoord van een non te onderzoeken in een abdij waar het steeds meer spookt. Vanaf 13 september kan je in de bioscoop gaan kijken naar het vervolg op de eerste film uit 2018, 'The Nun II', en om je voor te bereiden zette Pickx nog even een paar details op een rij die je in de eerste film misschien gemist hebt. 

Dodenmaskers

'The Nun' bevat een memorabele scène waarin de personages door een spookachtige crypte in de abdij dwalen. Op de muren en op elke tombe in de grafkamer is een dodenmasker te zien. Die dodenmaskers zijn niet willekeurig gemaakt, want enkele leden van de crew hebben ervoor model gestaan. Met name de gezichten van regisseur Corin Hardy, scenarioschrijver Gary Dauberman, uitvoerend producent Michael Clear en cinematograaf Maxime Alexandre werden gereproduceerd met behulp van gipsen mallen. 

Trappen

Om de gigantische stenen trappen in de film te maken, deden Hardy en zijn productieteam een beroep op echte Roemeense beeldhouwers. Hardy liet de beeldhouwers er ook verborgen woorden in kerven. Tijdens de scène waarin bloed van de trap naar beneden wordt gegoten, zie je dat het woord 'Sinners' in de steen is gegraveerd. Het bloed wordt direct op de gravure gegoten, wat suggereert dat zondaars het hard te verduren zullen krijgen.

Valak

Een detail dat je vast wel al is opgevallen tijdens de films uit het universum van 'The Conjuring' is de naam Valak die overal opduikt. Valak is de demonische entiteit van de serie en natuurlijk is die ook aanwezig in 'The Nun'. Voordat zuster Irene naar Rome wordt geroepen, geeft ze les aan een klas jonge kinderen. Het woord Valak komt twee keer voor in die scène. Het staat geschreven op het schoolbord in de achtergrond, maar er staat op een bepaald moment ook een V-vormige stoel vlak voor de letters Alak. Tijdens een scène met spelende kinderen staat het woord ook op de wipplank geschreven. 

Foto's in de abdij

"The Nun" maakte maakt voor het eerst haar opwachting in het 'The Conjuring'-universum tijdens 'Annabelle 2: The Creation of Evil'. De demonische figuur verschijnt in de hoek van een foto met de zussen Maria, Ana, Lucia en Charlotte. De foto is kort te zien op de muur in de abdij wanneer de personages voor het eerst aankomen. Dit verborgen detail bewijst ook dat Charlotte de abdij bezocht voor de gebeurtenissen uit 'The Nun'.

Valak de slang

Een van de dingen die de demon Valak zo angstaanjagend maakt, is zijn vermogen om van gedaante te veranderen. Tijdens zijn onderzoek naar de demon las Vader Burke een boek waarin Valak wordt afgebeeld met een gigantische slang die uit zijn mond komt en een beschrijving waarin staat dat Valak 'de markies van de slangen' is.

De film bevat nog veel meer aanwijzingen. Zo is de troon van de kwaadaardige moeder dominee (Valak) versierd met twee slangen die elkaar verslinden. Later komen er slangen uit Daniels mond als pastoor Burke zijn geest het graf in jaagt. Tijdens het laatste gevecht wordt Burke omwikkeld door een slang en in zijn oog gebeten.

‘The Nun’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top