De strijd om Gantoise van de titel te houden ligt open in de ION Hockey League

Hockey | Dit weekend hervat het Belgisch kampioenschap hockey. Gantoise gaat voor een tweede titel op rij, maar de concurrentie is groot. Wat mogen we dit seizoen verwachten in de ION Hockey League?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gantoise kende vorig jaar een fantastische jaargang. Ze wisten bij zowel de mannen als de vrouwen de titel in de wacht te slepen. Dat waren twee straffe prestaties. Een paar maanden later begint iedereen echter weer vanaf nul. Het is alvast uitkijken naar een paar Belgische internationals die terugkeerden naar de heimat.

Gantoise kiest voor stabiliteit

Bij Gantoise waren er weinig veranderingen in de kern. In doel werd de Argentijn Tomas Santiago vervangen door James Carr. Daarnaast kwam de Zuid-Afrikaan Taine Paton naar de club. De WatDucks, die vorig jaar net naast de hoofdprijs grepen, rekenen op hun jonge talenten om dit seizoen weer mee te spelen voor de prijzen.

Braxgata toonde ook zijn ambitie door de ervaren Thomas Briels, voormalig aanvoerder van de Red Lions, aan te trekken. Royal Orée haalde ook zwaar uit door niemand minder dan Vincent Vanasch vast te leggen. De Brusselaars ambiëren een plaats bij de laatste vier. Léopold en Racing zijn ook twee teams die dergelijke doelen hebben vooropgesteld.

Meteen een derby

Wat is er mooier om het seizoen te beginnen dan een derby tussen Braxgata en Herakles? Die laatste ploeg mikt op de top zes en haalde daarom Tomas Santiago en Jules Coolen als nieuwe spelers. Deze topwedstrijd is live te volgen op Pickx+ Sports 1.

Bij de dames is het uitkijken naar de teams die Gantoise eventueel van de titel zouden kunnen houden. Zij werden immers al vier keer op rij uitgeroepen tot de nummer één van België. Met Michelle Struijk en Astrid Bonami versterkten ze zich bovendien ook nog eens met twee Red Panthers. De voorbode voor een vijfklapper aan het einde van het seizoen?

Het programma van de eerste speeldag:

Zondag 10 september

Volg de ION Hockey League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top