Dit was augustus: de series, programma’s en nieuwtjes die je niet mocht missen

Muziek |

Het zomerse zonnetje was niet te vaak op de afspraak tijdens de maand augustus, maar gelukkig bracht een uitgebreid en gevarieerd cultureel aanbod soelaas. Er waren de festivalvibes op Pukkelpop en Ronquières. Fans van Mustii, Miley Cyrus en Selena Gomez werden verblijd met enkele leuke nieuwtjes. Er was de ontknoping van ‘Zomerhit 2023’. En de streamingdiensten pakten uit met nieuwe seizoenen van topreeksen als ‘The Bear’ en ‘Heartstopper’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zomerhit 2023

Zes weken lang sloeg de openbare omroep haar tenten op aan de zeedijk van Blankenberge voor het programma ‘Zomerhit 2023’. Naar ondertussen goede gewoonte fungeerden Niels Destadsbader en Siska Schoeters daar als gastheer en gastvrouw voor een wekelijkse show die de grootste Vlaamse hits van het moment presenteert. Het publiek kon er live én gratis de fine fleur van onze Vlaamse showbizz aan het werk zien. Bovendien was het datzelfde publiek, ter plekke en voor de buis, dat besliste welke 10 nummers naar de finale zouden gaan en zo kans maakten op de prestigieuze titel van ‘Zomerhit 2023’.

De grote finale op zaterdag 19 augustus werd een heuse triomf voor de cast van #LikeMe, dat maar liefst vier kandidaten afvaardigde: Aaron Blommaert, Maksim, Camille en Pommelien Thijs. Uiteindelijk ging Pommelien -wat een jaar beleeft zij!- met de eer lopen. Haar nummer ‘Erop of eronder’ werd door de kijkers gekozen tot dé zomerhit van 2023, waarmee de jonge zangeres/actrice in de voetsporen treedt van Margriet Hermans, vorig jaar laureaat met ‘Lekker blijven hangen’.

Pukkelpop en Ronquières

Pukkelpop vond dit jaar plaats van 17 tot en met 20 augustus. En de muziekfans op de weide van het Limburgse Kiewit konden hun geluk niet op. Niet enkel omdat de zon zich eindelijk liet zien tijdens dat feestelijke weekend, ook de affiche was om duimen en vingers van af te likken. Billie Eilish als absolute headliner stelde allerminst teleur. Zowel de tienerfans als de papa’s en mama’s die hen vergezelden keerden met een voldaan gevoel huiswaarts. Dat was ook zo bij concerten van onder meer M83, YUNGBLUD, Angèle, The Killers en Sophie Straat. Te veel om op te noemen eigenlijk. Enige domper was het afzeggen van Florence+The Machine als afsluiter op zondag, maar Florence Welch (die een urgente operatie moest ondergaan) werd meer dan waardig vervangen door onze nationale trots Balthazar. Als je alles nog eens wil herbeleven (of ontdekken), kan je terecht op onze festivalpagina van Pickx. Daar vind je trouwens ook exclusieve interviews.

Enkele weken eerder, in het weekend van 4 tot 6 augustus, zette het festival van Ronquières, met zijn bijzondere decor sowieso al een bezoekje waard, de provincie Henegouwen in rep en roer. In positieve zin dan. Met op het programma kleppers als Placebo, Louise Attaque, Shaka Ponk, Franz Ferdinand, Benjamin Biolay, Whispering Sons, Kid Noize of The Prodigy werden de dansbenen serieus uitgetest. De onbewerkte live beelden van die concerten kan je eveneens ontdekken op de Pickx-festivalpagina.

Nieuwe seizoenen van ‘The Bear’ en ‘Heartstopper’

De culinaire topreeks ‘The Bear’ krijgt niets dan lovende reviews. Dat geldt evenzeer voor seizoen twee, dat de voorbije maand op Disney+ uitkwam. Het succesrecept bleef daarbij ongewijzigd: boeiende personages, oog voor detail en een positieve, humoristische sfeer. In seizoen 2 maken bovendien enkele steracteurs hun opwachting in de cast. Enkele namen? Jamie Lee Curtis, Bob Odenkirk (‘Better Call Saul’), Will Poulter en Olivia Colman.

Netflix pakte op 3 augustus dan weer uit met een vervolgseizoen voor de populaire queerserie ‘Heartstopper’. Daarin volgen we het amoureuze leven van Charlie, een introverte jongen die stiekem verliefd is op Nick, een jongen die bij hem in de klas zit maar niet gay is. Of zo denkt Charlie toch… De hoogtepunten van seizoen 1 kan je nog eens herbeleven dankzij dit overzichtsartikel op Pickx.

Ontdek seizoen 2 van ‘The Bear’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Ontdek seizoen 2 van ‘Hearstopper’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Nieuwe muziek van Miley Cyrus en Selena Gomez

Op 25 augustus was het precies 10 jaar geleden dat Miley Cyrus definitief haar Hannah Montana-imago van zich afschudde met de wereldwijde hit ‘Wrecking Ball’. Vooral de videoclip bij het nummer baarde opzien, met een schaars geklede Miley sensueel gezeten op een sloopkogel. Symbolisch. Al even symbolisch is dat de Amerikaanse zangeres en actrice op diezelfde dag, 25 augustus, een nieuwe single op de wereld losliet. ‘Used to be young’ baadt in een nostalgische sfeer en toont een naakte Miley Cyrus -deze keer figuurlijk-, die zonder al te veel tierlantijntjes zingt over het pad dat haar leven en carrière tot dusver volgde.

Haar collega en generatiegenote Selena Gomez, net als Cyrus een jonge wereldster die zingen en acteren haast moeiteloos lijkt te combineren, bracht de voorbije maand ook een nieuw nummer uit. ‘Single Soon’. Een frivool, positief gestemd (ondanks de titel van de song) popdeuntje, dat volgens de zangeres zelf ideaal bij het einde van de zomer past. Sommige fans en recensenten zagen er echter een verwijzing in naar haar gestrande relatie met The Weeknd, maar dat ontkende Selena Gomez meteen: “Verder van de waarheid afzitten, kan haast niet”, schreef ze op haar sociale mediakanalen. ‘Single Soon’ is een vooruitgeschoven single van het binnenkort te verschijnen album ‘SG3’. Daar kijken we toch met z’n allen naar uit, niet?

Selena Gomez kan je zien in de topserie ‘Only Murders in the Building’, waarvan seizoen 3 sinds 8 augustus beschikbaar is op Disney+.

Mustii voor België naar Eurovisiesongfestival 2024

Het nieuws raakte afgelopen woensdag bekend: de Brusselaar Mustii zal België vertegenwoordigen op het volgende Eurovisiesongfestival, dat in mei 2024 zal plaatsvinden in het Zweedse Malmö. “Ik wilde aan Eurosong meedoen omdat ik hou van risico’s nemen, maar ook omdat ik me wil amuseren. Het wordt een serieuze uitdaging, een intense ervaring, maar ik reken me nog niet rijk, ik blijf geconcentreerd”, reageerde de 32-jarige zanger voor de camera’s van de RTBF. Hij werkte twee maanden aan het nummer waarmee hij straks in Malmö wil schitteren. Voor de gelegenheid blikte Pickx al eens terug op het bijzondere parcours van Mustii, dat artikel lees je hier.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top