‘Spider-Man: Across the Spider-Verse’: een spannende film met meerdere revisies

Films | ‘Spider-Man: Across the Spider-Verse’ loopt al een tijdje in de Belgische zalen. De prent werd zeer goed onthaald, maar sommige fans krabden zich ook in de haren. Er zouden namelijk meerdere revisies van de film bestaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vijf jaar nadat ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ het levenslicht zag, liet Sony Pictures een nieuwe film van de eigenzinnige en grafisch prachtige Spider-Man-filmreeks op de wereld los: ‘Spider-Man: Across the Spider-Verse’. In deze vervolgfilm zien we hoe Miles Morales (Shameik Moore) een onverwachts bezoek krijgt van Gwen Stacy (Hailee Steinfeld) en meegezogen wordt in een strijd waarin alle universums gered moeten worden uit de klauwen van een nieuwe vijand. Spider-Man ontmoet tijdens het nieuwe avontuur ook de Spider-Society: een groep lotgenoten die alle universums wil beschermen.

‘Spider-Man: Across the Spider-Verse’ was vanaf 31 mei 2023 in ons land te zien. De film bleek tal van mensen naar de bioscoop te lokken en deed het niet onaardig. Je kan tot op de dag van vandaag naar de prent gaan kijken, maar de kans bestaat dat je niet meer de originele versie voorgeschoteld krijgt. Fans hebben sinds de release immers andere versies opgemerkt die vertoond worden, en die versies bevatten enkele wijzigingen…

Aanpassingen aan geluid en in sommige scènes

Zo zou het geluid van de prent danig zijn aangepast. Kort na de release in de cinema klaagden sommige kijkers immers dat de dialogen slecht verstaanbaar waren en dat het omgevingsgeluid in de film te luid stond. De makers hebben dit aangepast, maar maakten van de gelegenheid gebruik om sommige scènes in ‘Spider-Man: Across the Spider-Verse’ in te korten, de visuals verder op te smukken en zinnetjes toe te voegen of weg te laten die volgens hen niets bijdragen aan de prent.

Volgens Chris Miller, een van de producers van de film, had men nog extra beeldmateriaal liggen en hadden de makers ook nog wat tijd over voordat de prent daadwerkelijk in Europa uitkwam. Die tijd heeft men gebruikt om de puntjes op de i te zetten en de film te finetunen. “We wilden de best mogelijke versie van de film maken en omdat het een prent over multiverses is, kunnen we stellen dat er een multiverse aan films bestaat.” Ben je benieuwd naar hoe goed ‘Spider-Man: Across the Spider-Verse’ daadwerkelijk is? Bekijk hem dan via de Pickx VOD-catalogus.

'Spider-Man: Across the Spider-Verse’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top