In deze films spelen liefdesbrieven de hoofdrol

Films | Sinds de opkomst van de gsm zijn liefdesbrieven een beetje naar de achtergrond verdwenen, maar dat wil niet zeggen dat ze minder romantisch geworden zijn! Ter gelegenheid van World Letter Writing Day blikt Pickx terug op de beste films die romantiek weer tot leven brengen door middel van zo'n liefdesbrief. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

You've Got Mail (1998)

Kathleen Kelly (Meg Ryan) heeft een kleine boekwinkel die ze van haar moeder heeft overgenomen. Op een dag krijgt ze concurrentie van een grote boekenketen en komt haar eigen zaak in gevaar. Kathleen besluit dus haar pijlen te richten op de eigenaar van de boekwinkelketen, Joe Fox (Tom Hanks), een man die ze helemaal niet kan uitstaan. Alleen weet ze niet dat hij ook de man is waar ze online verliefd op werd.

'You've Got Mail' is, als we het internet mogen geloven, een van de beste films waarin Meg Ryan en Tom Hanks ooit samen hebben gespeeld. Aan de ene kant is er hun geweldige chemie en aan de andere kant is er het hartverwarmende en grappige plot. De film doet een beetje denken aan 'Pride and Prejudice', want het stel verandert van vijanden in geliefden.

'You've Got Mail' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

The Notebook (2004)

In deze Amerikaanse film spelen Ryan Gosling en Rachel McAdams de hoofdrollen. 'The Notebook' werd uitgebracht in 2004 en vertelt het verhaal van Noah en Allie, die als tieners smoorverliefd werden. Ze brachten een passionele zomer met elkaar door, maar werden verplicht elkaar te verlaten omwille van hun verschillende sociale achtergronden. Zoveel jaar later ontmoeten ze elkaar weer en staan ze voor de keuze: terug samenkomen of voor altijd afscheid nemen.  

'The Notebook' is gebaseerd op de gelijknamige roman van Nicholas Sparks en liefdesbrieven zijn een belangrijk onderdeel van het verhaal. Terwijl Allie namelijk weggehouden wordt van Noah, probeert hij haar te bereiken door maar liefst 365 brieven te schrijven. 

Ontdek ‘The Notebook' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

The Lake House (2006)

In 2006 speelden Keanu Reeves en Sandra Bullock samen in 'The Lake House' van Alejandro Agresti. Dit romantische drama is een fantasierijk verhaal over een relatie die ontstaat tussen een architect en de dokter die twee jaar eerder in zijn nieuwe huis aan het meer woonde. Het paar kan alleen communiceren door brieven in de brievenbus van het huis te stoppen. Brief na brief worden ze meer verliefd op elkaar, maar zullen ze ooit samen zijn?  

'The Lake House' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Letters to Juliet (2010)

Tijdens een bezoek aan Verona bezoekt Sophie (Amanda Seyfried) een muur waar mensen met een gebroken hart briefjes achterlaten voor Shakespeares tragische heldin, Juliet Capulet. Sophie vindt zo'n brief uit 1957 en besluit te schrijven naar de inmiddels bejaarde schrijfster, Claire (Vanessa Redgrave). Geïnspireerd door Sophies brief gaat Claire op zoek naar haar lang verloren geliefde.

Ontdek ‘Letters to Juliet' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

P.S. I Love You (2007)

Deze film volgt het verhaal van Holly (Hilary Swank), een weduwe in rouw na de plotselinge dood van haar man Gerry (Gerard Butler). Tijdens deze donkere en depressieve periode, trekt ze zichzelf op aan de brieven die haar overleden man heeft geschreven. Elke maand krijgt ze er één, tot de dag waarop ze 30 wordt. 'P.S. I Love You' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Cecelia Ahern en doet menig kijker een traantje wekpinken. 

'P.S. I Love You' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018)

In Londen na de Tweede Wereldoorlog ontvangt Juliet een brief van een lid van de Guernsey Literature Club, opgericht tijdens de bezetting. Als jonge schrijfster op zoek naar inspiratie reist ze naar het eiland Guernsey en ontmoet de leden van de club, waaronder Dawsey, de beroemde boer die de brief had geschreven. Juliet raakt al snel gehecht aan het eiland en zijn bewoners, en vormt een hechte band met Dawsey

Het scenario van de film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2008, geschreven door Mary Ann Shaffer en Annie Barrows. In de film spelen onder anderen Lily James, Michiel Huisman en Glen Powell de hoofdrollen.

'The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top