De hoogtepunten op de affiche van Crammerock

Muziek | De grootste muziekfestivals zijn dit seizoen alweer achter de rug, maar de zomer is nog niet helemaal gedaan, en dat betekent dat er wel nog kleinere festivals te ontdekken zijn. Zo is er komend weekend Crammerock (vrijdag 1 en zaterdag 2 september in Stekene), dat een aantal noemenswaardige artiesten wist te verzamelen op de affiche. Pickx plukt er enkele hoogtepunten uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Noel Gallagher’s High Flying Birds

Heeft Noel Gallagher nog een introductie nodig? Na het uiteenvallen van Oasis begonnen de twee Gallagher-broertjes elk hun eigen muziekgroepen, voor Noel was dat High Flying Birds. De vermaarde Engelse songsmid scoorde met zijn eerste soloplaat uit 2011 meteen enkele hits met ‘The Death of You and Me’ en ‘AKA… What A Life!’. Begin juni lanceerde hij nog het nieuwe album ‘Council Skies’, waarmee hij wereldwijd hoge ogen gooide. Zelfs Liam, die zijn broer gewoonlijk het licht van de zon niet gunt, gaf de plaat zijn goedkeuring. “Hoe kan een gemeen mannetje zo’n mooi lied schrijven?”, vroeg hij zich af in een tweet. En voor de liefhebbers van nostalgie: Noel speelt live nog een selectie van de beste Oasis-nummers. Redenen genoeg om de grote headliner van het festival te komen zien.

Noel Gallagher’s High Flying Birds staan op zaterdag vanaf 23u30 op het podium Main South.

 

Miles Kane

Nog een Britse rocker die het zien zeker waard is, is Miles Kane, naast soloartiest ook de helft van The Last Shadow Puppets (de andere helft is Alex Turner van Arctic Monkeys). Na het uiteenvallen van zijn band The Rascals in 2009, timmerde Kane aan zijn solocarrière, met meteen een groot schot in de roos. Zijn solodebuut, ‘Colour of the Trap’, verscheen in 2011 en met wereldhit ‘Rearrange’ stond hij meteen op de kaart. Ook hij bracht onlangs nieuwe muziek uit. Begin deze maand verscheen ‘One Man Band’, de vijfde plaat al van Miles Kanes soloproject. Na wat experimenten met andere genres keert Kane daarop terug naar de gitaarmuziek waar hij mee opgroeide. Met de single ‘The Wonder’ klimt de Brit momenteel gestaag in de hitlijst ‘De Afrekening’, dus we verwachten hem de komende weken nog veel te horen op de radio.

Miles Kane treedt op vrijdag vanaf 20u50 op op het podium Main North.

 

The Haunted Youth

Steevast goed vertegenwoordigd op de Vlaamse festivals zijn de alumni van muziekwedstrijd De Nieuwe Lichting. Dat winst in die competitie een springplank is naar airplay en plekjes op podia, bewijzen op Crammerock bands als Mayorga, SONS en The Haunted Youth. Die laatsten stonden dit jaar onder meer op Pinkpop, Rock Werchter, Montreux Jazz, Cactusfestival, de Lokerse Feesten, Sziget Festival en Lowlands Festival. Zeggen dat Joachim Liebens en de zijnen goed gerodeerd op Crammerock zullen staan, is dus een understatement. The Haunted Youth bouwde sinds De Nieuwe Lichting in 2021 in geen tijd een opmerkelijke livereputatie op – in binnen én buitenland, zo bewijst het lijstje festivals hierboven. In afwachting van nieuwe muziek is een optreden van deze band alvast een niet te missen feestje.

Voor het optreden van The Haunted Youth moet je op zaterdag naar het podium Main South.

 

Merol

We hebben het al eens gezegd en zullen het van de daken blijven schreeuwen: de Nederlandse popzangeressen zijn aan een flinke opmars bezig op de Vlaamse podia. Niet dat we daar iets op tegen hebben, integendeel. Het talent dat bij onze noorderburen ontstaat, en de directe manier waarop de jonge zangeressen over sociale hete hangijzers zingen, slaat terecht aan in ons land. Op de affiche van Crammerock zien we MEAU, S10 en Merol. Alle drie zijn ze een bezoekje waard, maar het grootste feest verwachten we toch bij die laatste. Zij speelde intussen al de hoofdpodia van onze grootste festivals plat en laat het publiek steevast uit haar handen eten. Voor dansbare pop met een boodschap en een visueel spetterende show zit je goed.

Overigens, nog meer Nederlands geweld staat op de line-up met onder meer Goldband, Heideroosjes en Kraantje Pappie.

Merol zie je op vrijdag vanaf 18u40 op het podium Main North.

 

Pommelien Thijs

Onze Vlaamse zangeressen slaan met volle kracht terug. Ook aan onze kant van de grens is heel wat talent terug te vinden, en dat is ruimschoots vertegenwoordigd op Crammerock. De publiekstrekker van de zomer op onze bodem is ongetwijfeld Pommelien Thijs, die festivalterreinen steevast uit hun voegen deed barsten. Haar populariteit steeg zo snel dat festivalorganisatoren het gewoonweg niet meer konden bijhouden. Met drie MIA’s op zak (waaronder die voor Solo Vrouw en Hit van het Jaar 2022) won ze onlangs ook nog Radio 2 Zomerhit met haar single ‘Erop of eronder’. Bovendien speelde ze de hoofdrol in ‘Knokke Off’, een serie die het zowel hier als bij onze noorderburen uitstekend deed. De steile opmars van Pommelien lijkt voorlopig nog niet af te remmen, het hoogtepunt is nog lang niet bereikt.

Andere Vlaamse artiesten op de affiche van Crammerock zijn onder anderen Goose, Selah Sue, Daan, Brutus, Stikstof, XINK, blackwave. en Dikke.

Pommelien Thijs zingt op vrijdag vanaf 19u15 op het podium Club.

(Her)beleef het beste van de festivalzomer op pickx.be!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top