Morgan Freeman, een topacteur die op zijn best is als tweede viool

Films | Vanaf maandag kan je de Amerikaanse dramafilm 'A good person' bekijken in de VOD-catalogus van Proximus. In deze film schittert acteur Morgan Freeman opnieuw in een bijrol, dit keer als een gebroken vader die met zijn drankverslaving worstelt. Pickx stelt je enkele van de beste bijrollen van Freeman voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

A good person

Na een tragisch ongeluk raakt Allison (Florence Pugh) verslaafd aan pijnstillers en kampt ze met onopgelost verdriet. Wanneer ze besluit om hulp te zoeken bij een praatgroep, ontmoet ze toevallig haar ex-schoonvader Daniel (Morgan Freeman). Hij besluit om Allison te helpen, hoewel ze aarzelt. Ze sluiten een vriendschap met elkaar, waarbij Daniel haar wil laten inzien dat ze het waard is om te leven. De film was een matig succes in de filmzalen, maar had flink wat concurrentie van de fantasyfilm  'Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves', het drama 'A Thousand and One' en 'Champions', een sportkomedie van regisseur Bobby Farrelly. Vooral de rol van Morgan Freeman werd op positieve commentaar onthaald. Daarom stelt Pickx je enkele van de beste bijrollen van deze acteur voor.

Ontdek 'A good person' in de Proximus VOD-catalogus.


The Shawshank Redemption

Een lijstje over Morgan Freeman zonder deze filmklassieker te vermelden is gewoonweg not done. De Amerikaanse acteur was weliswaar al een bekende naam voor 'The Shawshank Redemption' in de filmzalen kwam, maar deze misdaadfilm betekende wel een flinke duw in de rug van de carrière van Freeman. Hij werd veelvuldig geprezen voor zijn rol van Ellis Boyd "Red" Redding, een gevangene met veel levenservaring. De film leverde hem ook zijn derde Oscarnominatie op, in de categorie van beste acteur.

Bekijk 'The Shawshank Redemption' in de Proximus VOD-catalogus!


Se7en

Een rol als ervaren rot zit Morgan Freeman als gegoten, zoveel is zeker. In de fenomenale thriller 'Se7en' zien we hem in de rol van William Somerset, een politiespeurder die de dagen tot zijn pensioen aftelt. Zijn plannen worden doorkruist door een moordenaar die geobsedeerd is door de zeven bijbelse zonden. Om de zaak op te lossen moet hij samenwerken met de jonge, enthousiaste maar vooral onbezonnen speurder David Mills, een rol van Brad Pitt. De chemie tussen de ervaren Somerset en zijn nieuwe collega spat van het scherm. Waar Somerset eerst nog het enthousiasme van zijn collega probeert in te dijken, raakt hij steeds meer gemotiveerd om de dader zo snel mogelijk te vatten. De film kreeg uitstekende commentaren. Zo vermeldden de recensenten dat de film niet hetzelfde zou zijn zonder het acteerwerk van Morgan Freeman.

'Se7en' is te zien op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.


The Bucket List

Een komedie maken over terminaal zieke mensen, dat is als dansen op een slap koord. Morgan Freeman slaagt er wonderwel in om samen met Jack Nicholson een film van te maken die tot een van de beste releases van 2007 werd gerekend volgens The National Board of Review of Motion Pictures. In de film vertolkt Freeman de rol van de gepensioneerde garagist Carter Chambers. Hij ontmoet de miljardair Edward Cole (Jack Nicholson) in een ziekenhuis dat hij gesticht heeft. Daar krijgen beide heren te horen dat ze ongeneeslijke longkanker hebben. Het duo vat het plan op om een zogenaamde 'bucket list' af te werken, een lijst met zaken die ze voor hun overlijden zeker nog willen gedaan hebben. Door deze lijst af te werken, groeien Chambers en Cole naar elkaar toe. 

Ook 'The Bucket List' kan je terugvinden op Netflix!


Robin Hood: Prince Of Thieves

In deze avonturenfilm uit 1991 zien we hoe Robin Hood, een rol van Kevin Costner, ontsnapt uit een gevangenis in Jeruzalem tijdens de Derde Kruistocht. Tijdens zijn ontsnapping redt hij het leven van Azeem (Morgan Freeman). De film werd een groot succes in de filmzalen en dat is niet op zijn minst de verdienste van Freeman. Recensenten schreven destijds unisono dat de Amerikaanse acteur op veel vlakken zijn collega Costner overklaste. Vreemd genoeg werd Freeman niet bekroond met een filmprijs voor deze rol.


Hard Rain

Deze actiefilm komt van het producententeam dat 'Speed' in de filmzalen bracht, en dat is er aan te zien. Wanneer een natuurramp het afgelegen stadje Huntingburg treft, ziet een beroepscrimineel, vertolkt door Morgan Freeman, zijn kans schoon om een geldtransport te overvallen. Hij komt er echter gauw achter dat de bestuurder van het geldstransport (een rol van Christian Slater) zich niet zomaar laat verjagen. Wat volgt is een bijzonder spannend kat-en-muisspel in de gietende regen. In de Verenigde Staten gooide de film geen hoge ogen, maar op het streamingplatform van de Britse openbare omroep BBC werd 'Hard Rain' een onverwachte hit.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top