Deze vier films buiten de competitie op het Filmfestival van Venetië moet je gezien hebben

Films | Het Filmfestival van Venetië heeft een prachtig lijstje van geselecteerde films die in de prijzen kunnen vallen. Daarnaast kan je er ook tal van andere films ontdekken. Zo zijn er vier films van Wes Anderson, Roman Polanski, Liliana Cavani en Alix Delaporte in omloop op het festival.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Wonderful Story of Henry Sugar

Met ‘Asteroid City’ draait er momenteel een film van regisseur Wes Anderson in de bioscoopzalen, maar met ‘The Wonderful Story of Henry Sugar’ staat er al een nieuwe parel klaar. Met Britse topacteurs als Ralph Fiennes, Benedict Cumberbatch en Ben Kingsley wist Anderson de nodige kwaliteit te casten.

De film is een bewerking van de beroemde roman van Roald Dahl, die het verhaal vertelt over een rijke man die leert over een goeroe die kan zien zonder zijn ogen te gebruiken. Hij wil deze vaardigheid onder de knie krijgen om vals te spelen bij het gokken. Door dit toch wel opvallende verhaal in combinatie met een steengoede cast liggen de verwachtingen alvast hoog.

The Order of Time

In deze Belgisch-Italiaanse coproductie biedt Liliana Cavani, die voor haar hele carrière een Gouden Leeuw ontving, een film aan over het einde van de wereld. Wat als we erachter zouden komen dat de wereld binnen enkele uren tot haar einde kan komen? Dit is wat er op een avond gebeurt met een groep oude vrienden die, zoals elk jaar, samenkomen in een villa aan zee om een verjaardag te vieren. Tijdens die zomernacht zal hun leven drastisch veranderen. Vanaf dat moment zal de tijd die hen rest tot het mogelijke einde van de wereld snel én eeuwig lijken te verlopen.

Vivants

Deze andere Belgische coproductie van Alix Delaporte dompelt ons onder in de wereld van de journalistiek. Het verhaal draait rond een team van verslaggevers van een televisiejournaal. Delaporte is zelf een voormalig journaliste. Zij probeert in deze film de menselijke interacties zo levendig en ontroerend mogelijk te maken. Zo wordt de onervaren Gabrielle zonder opleiding in een zeer ervaren nieuwsteam gezet. Zij moet zich meteen bewijzen en dat zorgt voor tal van spannende verhaallijnen.

The Palace

Roman Polanski keert terug met film over de millenniumbug. Het Palace Hotel, een gotisch Zwitsers kasteel uit de 20ste eeuw en genesteld in een besneeuwde vallei, verwelkomt elk jaar rijke gasten van over de hele wereld voor een speciaal evenement op oudejaarsavond. In 1999 bereidt de toegewijde manager Hansueli zijn personeel voor op het voldoen aan de excentrieke eisen van de klanten. Er barst echter een oorlog van extravagantie uit onder de gasten. Polanski zorgt voor een absurde zwarte komedie met de millenniumbug op de achtergrond.

“Het idee om een film te maken over deze exotische wereld kwam meteen bij mij op. Het moest een komedie zijn, nogal abrupt en sarcastisch. Daarnaast moest er ook de nodige hardheid aanwezig zijn in de film, maar mocht het ook niet aan toegeeflijkheid en genegenheid ontbreken", legt de regisseur uit. De cast bestaat met onder meer Fanny Ardent, John Cleese en Mickey Rourke uit de nodige bekende namen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top